Bewoners De Biesdel Velp met de paardentram van Het Geldersch Vierspan door Velp

VELP – Donderdagmiddag werden bewoners van Woonzorgcomplex De Biesdel van Innoforte, getrakteerd op een wel heel speciaal uitje. Ze vertrokken om ongeveer 14:00 uur per paardentram voor een rondrit door Velp.

Veel bewoners hadden zich in de hal en het restaurant verzameld voor een rondrit door Velp. Sommigen zenuwachtig voor hetgeen hen te wachten stond. Maar de meeste met veel plezier voor dit geweldige uitje.

Nadat de bewoners ingestapt waren in de paardentram, vertrok men om 14.00 uur vanaf de woonzorgcomplex De Biesdel  naar de Beekhuizenseweg om via de Zutphensestraatweg richting de Hofkeslaan, Gasthuislaan langs de vijvers van Rietganssingel naar Biljoen te rijden. Vervolgens ging de paardentram via de van Spaenallee weer richting De Biesdel, waar zij na ongeveer drie kwartier weer terug keerden.

Er werden 3 rondritten gemaakt om ervoor te zorgen dat de ouderen allemaal aan de beurt kwamen. Van 14:00 uur tot ongeveer 17:00 uur zijn de gulle gevers van de rondrit bezig geweest, hulde! Arjan Flipse:

De bewoners vonden het simpelweg fantastisch!

Activiteitencommissies van woon- zorgcentra doe hun uiterste best om de inwoners zo veel mogelijk te voorzien van leuke activiteiten, maar het is soms best moeilijk om daar vernieuwend en origineel in te zijn.

Daar wisten Arjan Flipse van Jacobs B.V. (Int.) Verhuizingen & Transport en Hans Heus van de non-profit Stichting Het Geldersch Vierspan wel raad mee. Het bedrijf en de stichting hebben de inwoners van De Biesdel een ritje aangeboden met de paardentram van Het Geldersch Vierspan.

Stichting Het Geldersch Vierspan

Arjan Flipse is ook penningmeester van de stichting uit Laag-Soeren, die het doel heeft het ondersteunen van het Gelders 4 Span Team. Het team werd kort geleden met Hans Heus, nog 5e tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Beekbergen. De stichting organiseert bedrijfsuitjes, verhuurt koetsen en verzorgt diverse trainingen en activiteiten voor de sponsoren van de stichting. Kijk voor meer informatie op: http://www.g4span.nl/.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen