Dorpskerk Spankeren open tijdens Open Monumentendagen

Foto: Dorpskerk Spankeren

SPANKEREN – Op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 wordt de landelijke Open Monumentendag gehouden. Het thema is “In Europa”. De kerk in Spankeren is dan ook opengesteld voor bezichtiging.

Dit jaar is er aandacht voor het interieur van de kerk. Het interieur van de kerk kent een rijke geschiedenis zoals het 100-jarige kerkorgel, het oude doopvont, het Christusschilderij van Jan Willem Pieneman en niet te vergeten de historische ijzeren geldkist.

Het is de bedoeling om de geldkist uit de 17e eeuw door een sleutelmaker te laten openen zodat zichtbaar wordt wat al jaren verborgen is. In geen enkel archief is te vinden wat de inhoud van de kist is. Documenten of zilveren bekers of alleen muizenkeutels?  Het mysterie is groot. De eventuele schatten die wellicht verstopt zitten in deze kist, worden tentoongesteld.

Monumentendag 2017 stond in het teken van de vloerrenovatie en de geopende grafkelder van De Gelderse Toren. Voor degene die dat in 2017 heeft gemist, kan dat nu via het beeldscherm bekijken.

Open: zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Meer weten over Open Monumentendag 2018 in gemeente Rheden? Kijk dan op:

  • https://rheden.nieuws.nl/nieuws/125004/open-monumentendag-2018-een-prachtweekend-voor-nieuwsgierige-aagjes/
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen