1263 brillen krijgen een tweede leven!

07 mei 2015, 18:37 Nieuws
2015 05 07 polman opticiens 000
VELP - Al 15 jaar helpt Stichting Emefa mensen in Ghana aan goederen en hulpmiddelen die de bewolking nodig heeft. Deze stichting is opgericht door opticien Hans Polman welbekend van Focus Optiek in de Emmastraat te Velp.
In samenwerking met Essilor uit Zevenaar, een leverancier van oog optische producten, zorgt de Stichting Emefa ook voor onder andere de arbeidsvoorziening, regelen zij oogoperaties voor mensen met staar en helpen zij slechtzienden aan een bril in Ghana.
Oude brillen worden verzameld in de winkel om een tweede leven te krijgen in Afrika. Het montuur wordt ontdaan van de glazen in Nederland en apart verpakt en verzonden. Van de monturen worden weer nieuwe bruikbare brillen gemaakt in de winkel en werkplaats in Ghana zelf.
Lokale arbeid
Lokale artsen en opticiens, zo’n 20 à 25 man, kunnen door de stichting oogmetingen doen, staaroperaties verrichten en passende brillen maken. Afhankelijk van het inkomen van de hulpbehoevende zal hiervoor betaald worden of wordt het tegen een wederdienst geruild.
Hans Polman vertelt vol passie over stichting Emefa:
“Hier belanden vaak oude brillen in de vuilcontainer, maar als je ziet hoe blij mensen in Ghana zijn met een tweedehands bril dan weet je waarvoor je het doet. En het is helemaal ongelofelijk om mee te maken dat een jonge, door staar blind geworden, vrouw al ziende het ziekenhuis uitloopt.”
Oogwereld uit Eindhoven
Oogwereld, een optiekwinkelketen die inmiddels uit 24 vestigingen bestaat heeft de afgelopen maanden in haar vestiging in Eindhoven oude brillen ingezameld. De opbrengst van maar liefst 1263 brillen is op 7 mei overhandigd aan Hans en Annemiek Polman.
Deze overhandiging vond plaats bij Essilor in Zevenaar. De inzameling was een succes en mogelijk gaat Oogwereld dit vaker doen en laat ze nog meer filialen mee doen. Oogwereld zocht een betrouwbare partij om deze brillen een tweede leven te geven vond dat in Stichting Emefa.
Hans Polman:
“Ik ben er bijzonder blij mee, fijn dat jullie de stichting steunen en omarmen en laten we vooral niet uit het oog verliezen hoeveel mensen in Ghana hiermee geholpen worden”.
Stichting Emefa doet nog veel meer!
Hans Polman doet ook veel meer!
Al meer dan 3 jaar lang geeft Polman Opticiens honderden brillen aan mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in Arnhem en omstreken. Kortgeleden schonk het bedrijf nog een dyslexiebril aan de 8-jarige Emma uit Velp. Het bedrijf heeft inmiddels een viertal winkels, in Velp, Elst, Huissen en Oosterbeek
Kijk voor meer informatie op:
2015 05 07 polman opticiens 006