Voorlichting voor ondernemers in centrum Velp over BIZ

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Ondernemers in het centrum van Velp en de gemeente Rheden hebben in 2013 het initiatief genomen de mogelijkheden te onderzoeken over het wel of niet oprichten van een BIZ-ondernemersvereniging voor alle bedrijven in het centrum van Velp. Op woensdag 22 januari 2014 wordt om 20:00 uur voor alle betrokkenen een informatiebijeenkomst over dit onderwerp gehouden in de grote zaal van Parkstaete in Velp.

Sinds medio 2013 hebben een aantal ondernemers uit het centrum van Velp en de Gemeente Rheden overleg gevoerd over de toekomst van het centrum van Velp. Hierbij zijn zowel de kansen als de bedreigingen voor het centrum van Velp uitgebreid besproken. Duidelijk is geworden dat de oprichting van een BIZ (Bedrijven Investering Zone) veel extra mogelijkheden voor het aantrekkelijker maken van Centrum Velp zou geven. De Stichting Promotie Centrum Velp (SPCV) en de Gemeente Rheden hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een project te starten, dat de mogelijkheden van een BIZ Centrum Velp onderzoekt.
Extra activiteiten, gedeelde kosten
De huidige winkeliersvereniging SPCV en andere initiatieven zouden kunnen opgaan in de nieuwe vereniging en daarbij zullen ook alle andere ondernemers in het BIZ-gebied automatisch lid worden van de nieuwe vereniging. Hierdoor ontstaat er één sterke vereniging voor en door alle ondernemers binnen het BIZ-gebied. Naast de reeds bestaande activiteiten wil de BIZ extra activiteiten ontplooien om daarmee de aantrekkelijkheid van het centrum van Velp en van de daarin gevestigde ondernemers te vergroten, waarbij de lasten over alle ondernemers gelijk verdeeld worden. De ondernemers bepalen zelf de activiteiten binnen de vooraf in overleg met de Gemeente Rheden bepaalde kaders.
BIZ in 2014? 
Doelstelling is om de nieuwe vereniging BIZ Centrum Velp voor het einde van het kalenderjaar 2014 opgericht te hebben. Binnen het project is er een stuurgroep en een klankbordgroep. Projectmanager is Ir. Willem van Arragon, die eenzelfde project ook uitgevoerd heeft voor de oprichting BIZ Centrum Dieren. De kosten van het project worden gedragen door de SPCV en de Gemeente Rheden.
BIZ Centrum Velp omvat ruwweg het volgende gebied: Hoofdstraat, Emmastraat, Oranjestraat, Wilhelminastraat, Rozendaalselaan en Vlashofstraat. Het gaat in totaal om ca. 155 consumentgerichte ondernemingen. De informatieavond op 22 januari zal geleid worden door projectmanager Willem van Arragon. Namens de Gemeente Rheden zal wethouder Ronald Haverkamp het woord voeren. 
Foto: Velp centrum tijdens Velleper Donderdagen 2013 (arcief Rheden Nieuws)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen