Je bent … als

Foto:

VELP/RHEDEN/DE STEEG/DIEREN – Het was in het voorjaar van 2013 een nieuwe hype op Facebook, laat blijken dat je een echte inwoner van een bepaald dorp of stad bent of was door je aan te melden bij de lokale facebookpagina die dagelijks een stukje plaatselijke nostalgie brengt, gebracht door en voor de (oud) inwoners. 

Initiatiefnemers
Paul Stuivenberg, Irma Beckers en Wim van Til, beheerders van de website rheden.nieuws.nl zijn de initiatiefnemers achter de Velpse, Rhedense, De Steegse en Dierense variant van deze facebookpagina’s met de naam: ‘Je bent een Velpenaar/Rhedenaar/Stegenaar/Dierenaar als….‘.
Na bijna één jaar staat de teller van de likes op 1250/660/85/340, een prachtig resultaat en hieruit blijkt dat ook de (oud)bewoners erg geïnteresseerd zijn in wat er “om de hoek gebeurd” en in het verlengde hiervan is het ook hartstikke leuk om stukjes nostalgie uit Velp, Rheden, De Steeg en Dieren weer eens onder de aandacht te brengen. Dat kan variëren van wetenswaardigheden, spreuken, oude voorvallen, uitspraken van bekende dorpsmensen of wat dan ook.
Interactief
Het is de bedoeling dat er dagelijks minimaal één oude foto, een anekdote, een vraag, een filmpje of een Velps, Rhedens, De Steegs of Dierens weetje op een van de facebookpagina’s geplaatst wordt, voor of door inwoners, of mensen die geïnteresseerd zijn in de historie van deze dorpen. Reageren kan dan natuurlijk altijd en dat interactieve maakt het leuk om dagelijks weer eens even een stukje van een van deze dorpen, vol historie, “op te snuiven” en je betrokkenheid te laten blijken. 
Tips
Tips zijn natuurlijk altijd welkom, evenals oude foto’s, ansichten, weetjes en verhalen, heb je oude foto’s die je wil laten inscannen, films of bijvoorbeeld oude ansichtkaarten? Dan neem contact op via de contactpagina van rheden.nieuws.nl, of te mailen naar [email protected] onder vermelding van het “Je bent … als”  
De pagina’s zijn op Facebook te vinden door te zoeken op: “Je bent Velpenaar als“, “Je bent Rhedenaar als“, “Je bent Steegenaar als” en “Je bent Dierenaar als“. En vergeet vooral niet om de pagina een “Vind-ik-Leuk” te geven.
Voor de Velpse Facebookpagina klik HIER.
Voor de Rhedense Facebookpagina klik HIER.
Voor de De Steegse Facebookpagina klik HIER.
Voor de Dierense Facebookpagina klik HIER.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebookpagina van Rheden Nieuws? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk“. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen