Rhedense sporthelden 2013 ‘gekroond’ 

DE STEEG – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rheden zijn de winnaars van de sportverkiezingen 2013 bekendgemaakt. De uitreiking vond voor de tweede maal tijdens de jaarlijkse receptie plaats.

Sportman van het jaar 2013 is Mark Groeneweg uit Dieren. Hij volbracht in 2013 de Salomon4trial en haalde brons op het NK verticaal in Fully. Groeneweg is hardloper, alleen dan in de wat extremere afstanden en condities.  
gs8ga9vbkziqom6xbpn5oo9r6
Mark Groeneweg
Sportvrouw 2013 is Benthe König uit Velp geworden. Zij werd tijdens de Nationale C-spelen in Amsterdam Nederlands Kampioen Kogelstoten. Een maand eerder veroverde ze op dit atletiekonderdeel al een bronzen medaille bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Utrecht.
vqkt4ges3naxud78px6vcb32c 
Benthe König
Masterploeg synchroon zwemmen PFC Rheden is de sportploeg 2013 geworden. De ploeg behaalde onder meer op het EK masters in Eindhoven een zilveren medaille. 
jysttic329d67hl4207yoorjp
Masterploeg synchroon zwemmen PFC Rheden
Voor de overige genomineerden blijft natuurlijk een eervolle vermelding middels de nominaties, dit zijn:
Sportman: Ramon in ’t Veld (voetbal) en Ruben Penninga (volleybal). 
Sportvrouw: Lyn Geurken (turnen) en Megan Jansen (paardrijden)
Sportploeg: team Boul’Animo van jeu de boulesvereniging Boul’Animo uit Dieren en het 35+ tennisteam van tennisvereniging de Laak uit Rheden.
bolcmsphharo68r4n8eshdb41
Alle genomineerden
De jury bestond dit jaar uit: Ronald Haverkamp (wethouder sport van de gemeente Rheden), Henk Wijnands (manager sportbedrijf Rheden) en Henk Aalbers (journalist Gelderlander)
Lees het verslag met foto’s van de nieuwjaarsreceptie: “Burgemeester roemt initiatieven en samenwerking
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
k0t96dtq5zb7gqc25l5n1ecqk
bao7xpt1shffm49f7o3vroec0
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden