Gelderland Helpt komt ook dit najaar weer in actie

Foto: Omroep Gelderland

REGIO – Gelderland Helpt is dit najaar weer te zien op TV Gelderland. Tijdens het TV-programma gaat Sonja Booms aan de slag om anderen te helpen. Iets te vragen of juist te geven, het kan van alles zijn.

Eenmalige vragen of juist oproepen voor langere tijd; alles kan bij Gelderland Helpt.

Naast het TV-programma is Gelderland Helpt tegelijkertijd een platform waar hulp wordt gegeven en gevraagd. Het is een plek waar mensen samen komen om elkaar te helpen. De vragen en aanbiedingen zijn overigens erg gevarieerd. Van huisdieren tot hulp in het huishouden; alles komt voorbij.

Doe mee!

Op het online platform van Gelderland Helpt is het ook mogelijk iemand te verrassen met een taart. Ken je iemand in jouw omgeving die wel een extraatje kan gebruiken? Via de website stuur je gemakkelijk jouw verhaal door en wie weet staan wij binnenkort bij jou op de stoep.

Naast het weggeven van een taart biedt Gelderland Helpt ook een overzicht aan van locaties waar ‘samen eten’ wordt georganiseerd. Er is uiteraard niets gezelliger dan samen eten. Lijkt het jou leuk om met een gezelschap aan tafel te zitten? Geef je dan nu op via de website.

Mediapartner Samen Wel

Naast Gelderland Helpt zijn er nog meer organisaties die klaar staan om anderen te helpen, zoals Samen Wel, de mediapartner van Omroep Gelderland. Samen Wel is een online platform dat zich richt op Rivierenland en als doel heeft om mensen te enthousiasmeren om deel te nemen. Dit doen ze door samen te bewegen, samen te eten en samen te ontspannen. Deze thema’s komen terug in de online video’s die gedeeld worden op het platform.

Frans Duijts in Maatjes Gezocht

Naast Sonja Booms gaat ook Frans Duijts weer op pad met het programma Maatjes Gezocht. Maatjes Gezocht is een campagne waarmee het Oranje Fonds mensen wil activeren om vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Tijdens het programma start de zoektocht naar de leukste maatjes om samen activiteiten te ondernemen of verhalen te delen. Meer informatie over dit initiatief vind je op de www.maatjesgezocht.nl.

Gelderland Helpt is iedere zondag te zien vanaf 17.20 uur. Maatjes Gezocht is vanaf zondag 14 oktober om 17.45 uur te zien op TV Gelderland. Meer informatie over de uitzendingen? Kijk dan op www.gld.nl. Uitzending terugkijken kan ook, via Uitzending Gemist.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden