Voorstel voor BIZ Centrum Velp door gemeenteraad Rheden 

Foto: biz-centrum-velp

VELP – Op dinsdagavond 23 september heeft de gemeenteraad van Rheden ingestemd met het voorstel van B&W om de oprichting van een investeringszone voor bedrijven in het centrum (winkelgebied) van Velp mogelijk te maken. 

Hiermee is de weg vrijgemaakt om de laatste stap voor de oprichting van één gemeenschappelijke ondernemersvereniging van alle bedrijven in het centrum van Velp mogelijk te maken. De laatste stap is een draagvlakmeting waarin de bedrijven zich officieel uitspreken over de instelling van een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Wordt er voldoende draagvlak gevonden, dan wordt de ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp per 1 januari 2015 actief.
Centrum Velp moet (nog) aantrekkelijker worden.
Sinds medio 2013 hebben een aantal ondernemers uit het centrum van Velp samen met de gemeente Rheden overleg gevoerd over de toekomst van het centrum van Velp. Hierbij zijn zowel de kansen als de bedreigingen voor het centrum van Velp uitgebreid besproken. Duidelijk was dat de oprichting van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) veel extra mogelijkheden geeft voor de financiering van het aantrekkelijker maken van Centrum Velp. 
Één grote ondernemersvereniging
De huidige winkeliersvereniging SPCV en andere initiatieven zouden kunnen opgaan in de nieuwe vereniging en daarbij zullen ook alle andere ondernemers in het BIZ-gebied automatisch lid worden van de nieuwe vereniging. Hierdoor ontstaat er één sterke vereniging voor en door alle ondernemers binnen het BIZ-gebied. 
Activiteiten
Naast de reeds bestaande activiteiten wil de BIZ extra activiteiten ontplooien om daarmee de aantrekkelijkheid van het centrum van Velp en van de daarin gevestigde ondernemers te vergroten, waarbij de lasten over alle ondernemers gelijk verdeeld worden. De ondernemers bepalen zelf de activiteiten binnen de vooraf in overleg met de Gemeente Rheden bepaalde kaders.
Gebiedsgrenzen
BIZ Centrum Velp omvat ruwweg het volgende gebied: Hoofdstraat, Overtuin, Den Heuvel, Emmastraat, Oranjestraat, Wilhelminastraat, Rozendaalselaan en Vlashofstraat. Het gaat in totaal om ongeveer 155 consumentgerichte ondernemingen.
Informatie & voorlichting
In het afgelopen jaar zijn de ondernemers in  diverse voorlichtingsrondes uitgebreid over de plannen geïnformeerd en is er ook een enquête gehouden onder de belanghebbenden. Bij deze enquête gaf een zeer ruime meerderheid van de ondernemers aan het initiatief te ondersteunen. De officiële draagvlakmeting wordt door de gemeente georganiseerd en inmiddels zijn de stembiljetten dan ook onder de ondernemers verspreid.  Deze stembiljetten kunnen tot uiterlijk 16 oktober worden geretourneerd. 
Draagvlakmeting, wel of geen BIZ Centrum Velp… 
De draagvlakmeting heeft een positief resultaat als minimaal de helft van de ondernemers het stembiljet retourneert en op tweederde van de ingezonden stembiljetten ‘ja’ wordt ingevuld. Begin november volgt de uitslag van de draagvlakmeting. Doelstelling is om de nieuwe ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp voor het einde van dit kalenderjaar opgericht te hebben. 
Kijk voor een eerdere publicaties op:
biz-centrum-velp1
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen