Aardgasvrij…, en dan….?

Foto: https://www.mijnduurzaamrendement.nl

DIEREN – Het is de vijfde keer dat de werkgroep Duurzaam Dieren West een wijkavond organiseert over het gezamenlijk verduurzamen van de wijk. Deze keer wordt er stilgestaan bij de komende energietransitie.

Einde van het aardgastijdperk

Het lijkt erop dat de ontwikkelingen zich versnellen en dat het van belang wordt om sneller oplossingen te vinden voor het naderend einde van het aardgastijdperk. Overheden en andere instituties oriënteren zich hierbij op een wijkgerichte aanpak. Dat past bij de verwachting waarmee twee jaar geleden de werkgroep Duurzaam Dieren West is begonnen. Met samenwerken komen tot betere individuele oplossingen voor het toekomstbestendig verduurzamen van de woning.

Inzicht

Een belangrijke stap is om meer inzicht te verkrijgen in wat er op ons afkomt en de betekenis daarvan goed kunnen duiden voor onszelf en de wijk. Daarover gaat het tijdens de komende wijkavond.

Thijs de la Court en Henk Doeleman

Twee ingewijde sprekers zijn uitgenodigd om te helpen met de beeldvorming over wat gaat komen, wat een lokale wijkgerichte aanpak kan zijn en op welke punten samenwerking nuttig is. Hierbij is ook de rol van de gemeente aan de orde.

De sprekers zijn:

Thijs de la Court, algemeen secretaris van het Gelders Energieakkoord en voorzitter van het programma ‘Wijk van de Toekomst’ en Henk Doeleman, strateeg bij de gemeente Rheden.

De inzet van de warmtepomp

Tevens gaan er twee wijkprojecten van  start, ‘Het isoleren van je woning’ en ‘De inzet van de warmtepomp’. Aangegeven zal worden hoe hieraan kan worden deelgenomen. De avond wordt gehouden in de Ontmoetingskerk en begint om 19.30 uur.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de werkgroep: www.dieren-west.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen