Stichting SOS Kayamandi viert feest vanwege haar 10-jarig bestaan!

Foto: Stichting SOS Kayamandi

DIEREN – Op 1 september was de viering van het 10-jarig bestaan van de 3 weeshuizen van Stichting SOS Kayamandi in Zuid-Afrika.

De drie kleinschalige weeshuizen (in ieder huis wonen 6 kinderen met hun pleegmoeder) staan in de townships Kayamandi en Cloetesville vlakbij Stellenbosch.

Bea Lanting, uit Dieren, voorzitter van de Stichting, is ernaar toe geweest om het feest mee te maken. “Het was een fantastisch feest, de kinderen hebben genoten! Er was een heus springkasteel en lekkere hapjes en limonade. Er waren veel genodigden gekomen. Sommige kinderen traden op met dans en/of zang. En een meisje van 13 vertelde dat zij op de highschool zat en na de highschool een opleiding tot leraar wilde gaan volgen. Zo mooi dat deze kinderen hoop en recht hebben op een goede toekomst. Dat ze vanuit de basis van een veilig thuis kunnen uitgroeien tot gelukkige mensen met een goede opleiding en werk”.

Bea heeft ook het broodproject bezocht wat door Stichting SOS- Kayamandi wordt gesponsord. Dagelijks ontvangen 1200 schoolkinderen 2 boterhammen met pindakaas. Er is veel geld nodig voor de 3 weeshuizen en het broodproject. Zie ook de website van de organisatie: www.sos-kayamandi.nl .

De Stichting is alle donateurs, vele ook uit de gemeente Rheden, dankbaar voor hun ondersteuning. Het werk gaat door en daarom blijven giften van harte welkom!

zie ook onze website https://sos-kayamandi.nl/

Stichting SOS Kayamandi zet zich in voor de kinderen van de townships Kayamandi en Cloetesville. Deze townships liggen bij Stellenbosch in Zuid-Afrika. Veel kinderen lijden honger. Door ziektes als HIV/AIDS zijn hier al meer dan 250 weeskinderen. Ze wonen in krotten, gebouwd van golfplaten en afvalmateriaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden