Gemeente gaat verkeersveiligheid in de Havikerwaard verbeteren

Foto: Google Maps

DE STEEG – De gemeente Rheden gaat een gedeelte van de Havikerwaard vernieuwen. Het betreft het weggedeelte kruising Van Aldenburglaan – Oversteeg in de Steeg tot en met de op- en afrit A348 bij het parkeerterrein.

De werkzaamheden zijn bedoeld om de verkeersveiligheid in de Havikerwaard te verbeteren.

De werkzaamheden

In de nieuwe weginrichting wordt de Havikerwaard een 60 km zone en worden rode fietsstroken op de rijbaan aangelegd. De kruising van de Van Aldenburglaan met de Oversteeg wordt een verhoogd kruispunt en naast het parkeerterrein (A348) komt een drempel in de rijbaan.

Planning van de werkzaamheden

Op maandag 24 september aanstaande om 6:00 uur starten de werkzaamheden. Naar verwachting worden de werkzaamheden vrijdag 28 september afgerond. Gedurende deze week is het wegvak in zijn geheelĀ  afgesloten voor al het verkeer en worden de op- en afritten van de A348 afgesloten. Ook fietsers kunnen tijdelijk geen gebruik maken van deze route.

Verkeersomleiding tijdens de werkzaamheden

De Steeg is bereikbaar vanaf Rheden (via de Arnhemsestraatweg) en Ellecom (via de Middachterallee). Bewoners van de Havikerwaard zullen bereikbaar blijven vanaf Ellecom (via de Eikenstraat). Op de A 348 zullen bezoekers richting de Steeg omgeleid worden.

Verder onderzoek

Voor het weggedeelte vanaf de op- en afrit A348 zijn gesprekken gevoerd met bewoners en Belangengemeenschap De Steeg en Havikerwaard. Er loopt op dit moment een onderzoek naar de mogelijkheid voor een vrijliggend fietspad voor dat gedeelte tot en met de splitsing van de Havikerwaard ter hoogte van huisnummer 45.

Wegafsluiting A348 - Havikerwaard De Steeg

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden