Contactmiddag KBO/PCOB over vallen en valpreventie

Foto: KBO-PCOB Rheden-Rozendaal

VELP – Op dinsdag 9 oktober is er weer een Contactmiddag van de KBO/PCOB ouderenbonden. Het onderwerp van de presentatie op deze middag is Vallen/Valpreventie

Er zijn veel spreekwoorden en gezegden met betrekking tot vallen zoals: Met vallen en opstaan. Hij is niet op zijn achterhoofd gevallen. Met de neus in de boter vallen. U kent er vast ook wel een paar.

Maar waarom vallen we eigenlijk? En hoe komt het dat wanneer de leeftijd vordert er meer wordt gevallen?

Iedere 5 minuten wordt een 65+’ers als gevolg van een val behandeld op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis en vallen is één van de meest voorkomende redenen waarom iemand niet meer zelfstandig in eigen woning kan verblijven.

Er is meer kans op vallen dan op een auto ongeluk en één op de drie 65+’ers valt minstens één keer per jaar.

Een oude bekende, fysiotherapeute Fenna van Harten van de Fysiopraktijk van Douveren & van Harten is daarom uitgenodigd om informatie en inzicht te geven over het vallen. In een leuke en interactieve lezing, met duidelijke voorbeelden geeft zij aan wat de oorzaken van vallen kunnen zijn en wat u zelf kunt doen om vallen te voorkomen.

Dit is dus een middag dit u niet mag missen!!!!

De organisatie ziet u graag samen met vrienden en bekenden op dinsdag 9 oktober om 14:30 uur in de Elleboog van Nieuw Schoonoord in Velp.

Op donderdag 11 oktober is er een herhaling van deze presentatie in Rheden in het Dorpshuis, Willem de Zwijger Mr. B. van Leeuwenplein om 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen