Nieuw seizoen permanent leerhuis

Foto: Conanil on Foter.com

RHEDEN – In het leerhuis treden mensen van alle leeftijden en verschillende achtergronden in gesprek met elkaar over de betekenis van de Bijbelse verhalen. Vanaf oktober start het nieuwe seizoen van het permanente leerhuis.

Het permanente karakter van het leerhuis maakt het mogelijk om ons op structurele wijze ter verdiepen in de verhalen en hun betekenis toen en nu.

In 19 bijeenkomsten lezen de deelnemers enkele hoofdstukken uit Leviticus en Numeri en het hele boek Deuteronomium, dus tot het slot van de Tora. Als leidraad en commentaar bij deze Bijbelboeken wordt het boek ‘Lessons in Leadership’ van rabbijn Jonathan Sacks gebruikt.

Sacks is 30 jaar opperrabijn geweest en beheerst de kunst van het vertalen van Bijbelverhalen naar onze tijd als geen ander. De hoofdstukken die besproken worden in het leerhuis zijn vertaald in het Nederlands en gebundeld in een reader.

Vanaf 2 oktober tot en met 23 april zijn er bijeenkomsten gepland van 19.30 uur – 20.30 uur in het JBC in Rheden. Wanneer u belangstelling heeft voor de Bijbelverhalen en u, samen met anderen, wilt verdiepen in deze verhalen dan is het leerhuis een uitgelezen kans. U bent niet verplicht alle bijeenkomsten te volgen.

Alle bijeenkomsten zijn ook apart bij te wonen en alle hoofdstukken zijn apart leesbaar en bespreekbaar.

De avonden worden begeleid door Derk Floors (026-4953487 of [email protected]) en Jan Gronouwe (06-29325480 of [email protected]). Bij hen kunt u verdere informatie krijgen. Voel u welkom!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen