Toch extra doelgroepenbad en peuterbad in nieuwe zwembad Velp

Foto: gemeente Rheden

VELP/DE STEEG – De gemeenteraad van Rheden heeft ingestemd met het toevoegen van een doelgroepenbad en een peuterbad aan het nieuwe zwembad in Velp. Hiermee krijgt de gemeente Rheden een volwaardige en aantrekkelijke zwemvoorziening voor jong en oud, in een volledig toegankelijke en duurzame accommodatie.

Het doelgroepenbad is een waardevolle toevoeging aan het uitgebreide palet van algemeen toegankelijke voorzieningen dat de gemeente Rheden rijk is. Het is een voorziening voor alle inwoners, van jong tot oud. De gemeente Rheden voldoet met dit bad aan een sterke behoefte vanuit de inwoners. Zowel gebruikers als huisartsen als fysiotherapeuten e.a. hebben hierom verzocht.

Investering zorgt voor positief effect

Het bad sluit naadloos aan bij de Wmo-gedachte dat investeren in voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken, een positief effect heeft op de vitaliteit en gezondheid van inwoners. Zij kunnen daardoor zo lang mogelijk op een gezonde en gelukkige manier zelfstandig blijven. De financiering van het doelgroepenbad vindt daarom ook plaats vanuit een Wmo-budget dat de raad daarvoor al eerder beschikbaar stelde.

Veel bereikt

De afgelopen jaren zijn met dit budget al diverse voorzieningen, zoals dorpshuizen, de PlusBus en Het Raadhuis gerealiseerd. Daarnaast zijn diverse openbare gebouwen, zoals sporthal De Dumpel toegankelijk gemaakt.

Ook na de investering in het doelgroepenbad is er nog budget over. Het is belangrijk om oog te houden voor de ontwikkelingen, wensen en behoefte van de vergrijzende bevolking.

Marc Budel, wethouder Sport:

“Ik ben blij voor onze inwoners dat er een nieuwe zwembad met doelgroepenbad en peuterbad komt in Velp. Onze aanpak, door Wmo-geld in dit bad te investeren, is misschien wel uniek te noemen in Nederland. Ik ben er trots op dat we dit bad op deze manier kunnen realiseren. En wie weet is dit wel een idee voor andere gemeenten.”

Gea Hofstede, wethouder Wmo:

“We hebben de afgelopen jaren al een compleet aanbod aan algemeen toegankelijke voorzieningen met het Wmo-budget weten te realiseren. Het doelgroepenbad zie ik als de kers op de taart: een voorziening die geld kost maar die maatschappelijk gezien veel oplevert. Het is bij uitstek een voorziening die een belangrijke bijdrage levert aan de gezondheid en vitaliteit van onze inwoners.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden