Jubileumeditie Posbank Cross-Duathlon met sterk deelnemersveld

Foto: Posbank Cross-Duathlon 2018

VELP – Op zaterdag 29 september staat er een recordaantal atleten aan het vertrek bij de 5e editie van de Posbank Cross-Duathlon te Velp.

Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep De Markesteen bij Buitenplaats Beekhuizen gaan maar liefst 500 atleten de uitdaging aan van dit multi-sport evenement bestaande uit hardlopen en mountainbiken.

Dit jaar kan de organisatie zelfs rekenen op deelname uit België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Laatste kwalificatiemoment voor het EK Cross-Duathlon op Ibiza

De wedstrijd geldt als laatste kwalificatiemoment voor het EK Cross-Duathlon te Ibiza (Spanje). Sanne Broeksma uit Rotterdam (Europees Kampioen 2017) en Daan Schouten uit Almelo (Nederlands Kampioen 2018) zijn reeds geselecteerd en lijken ook aanstaande zaterdag de grote favorieten voor de overwinning. De titelhouders van afgelopen jaar, Linda van Vliet en Mark Hamersma, moeten helaas verstek geven.

Bij de heren lijken naast Daan Schouten, Hendrik Venema (Heumen), Arie de Jong (Oosterwolde), Joost Christiaans (Renkum), Christiaan Solleveld (Hoek van Holland) en Michael Krijnen (Spanbroek) de voornaamste kandidaten voor op een podiumplaats.

Lokale inbreng in de top-10 moet komen van de Oranje MTB-brigade van MTBArnhem met Dorus Arts, Jeroen Brands en Stef Schreutelkamp. Naast Sanne Broeksma, lijken het bij de dames Silvia Brouwer (Heerenveen), Dagmar Krijnen (Spanbroek), Ilona Meter (Eerbeek) en Dieuwertje Poort (Nijmegen) die gaan strijden voor een topnotering.

Bij de korte afstand staan voormalig veldrijdster Reza Ravenstijn uit Wijchen aan het vertrek, maar ook de snelle junior Jelle van Lanen uit Elst.

Programma

De eerste startgroep begint aanstaande zaterdag om 11:00 uur met de korte afstand bestaande uit 4,5 km trailrun, 10 km mtb en afsluitend 2 km trailrun. Met aanwezigheid van wethouder Marc Budel (gemeente Rheden) gaat om 12:30 uur de lange afstand (7 km trailrun, 21 km mtb en 3 km trailrun) van start op het terrein op van scoutinggroep de Markesteen bij Buitenplaats Beekhuizen te Velp.

De leden van scoutinggroep de Markesteen zijn gastheer van het evenement.

Niet alleen stellen zij hun terrein beschikbaar als evenementenlocatie, ook zorgen zij voor catering en een ruime vrijwilligersinzet. Langs het wedstrijdparcours, in de bossen rondom de Emma Pyramide, zijn onder andere leden van MTB Arnhem aanwezig.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de prachtige natuur en omgeving.

Meer informatie via www.posbankcrossduathlon.nl

Posbank Cross-Duathlon 2018

 

 

Dossier: Posbankloop
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden