Ronald ter Hoeven is Prins Carnaval bij Cv. De Narrenkap

Foto: Cv. De Narrenkap - Jochem Pluim

VELP/RHEDEN – Tijdens een zeer spannende vergadering heeft de wijze senaat van Carnavalsvereniging De Narrenkap uit Velp, zondagochtend 30 september de nieuwe prins voor het carnavalsseizoen 2018-2019 gekozen. Niemand minder dan Ronald ter Hoeven gaat komend seizoen voorop in het feestgedruis.

Nadat zondagochtend 30 september om 10:00 uur de vergadering van start ging, kregen de senatoren (waaronder ook nieuwkomers Ronald en Rutger) maar liefst 6 kandidaten gepresenteerd om een nieuwe prins uit te kiezen. De strijd ging tussen Lex, Rutger, Ronald, Marco en Marco.

Zenuwslopende stemming

Na diverse pitches, voordrachten en uiteraard ook stemrondes bleven er in de laatste ronde nog twee kandidaten over. De senaat moest nu de keuze maken tussen Ronald en Marco van Woudenberg. Na een allerlaatste, zenuwslopende stemming is dan toch de naam van Ronald naar boven gekomen als winnaar.

Kort na de vergadering, om 12:30 werd de nieuwe prins door de gardes van de carnavalsvereniging gepresenteerd aan de leden van de Narrenkap en haar aanwezige vrienden. Op ludieke wijze werd in Madonna-stijl de nieuwe prins bekendgemaakt. Nadat Grootvorst Arjan Flipse de nieuwe prins had geïnstalleerd was het tijd voor de nodige felicitaties, waarna het nieuwe prinsenpaar een feit was.

Polonaise

Komend seizoen zal Ronald ter Hoeven samen met zijn prinses Nicole voorop gaan in de polonaise. Zij worden hierin bijgestaan door adjudantenpaar Frank Arnoldus en jeugdprins Tord. Uiteraard staan ook pages Kim, Laura en Sophie en Lakeien Thom en Luc komend seizoen voortdurend aan hun zijde.

Ronald is al langer bekend binnen de Narrenkap, en na meerdere jaren lid te zijn geweest van de Narrenkap heeft hij dit jaar dan ook de keuze gemaakt om zich kandidaat te stellen voor de Senaat én het prinsenschap.

Volle agenda

De komende tijd staat er een drukke periode te wachten voor ons kersverse prinsenpaar. Van het maken van foto’s, tot ontwerpen van medailles. Van tekstjes schrijven tot kleding passen en vermaken, de agenda voor Ronald en Nicole is de komende paar weken goed gevuld.

Op 3 november 2018 zal het nieuwe prinsenpaar officieel welkom worden geheten op de openingszitting van Carnavalsvereniging De Narrenkap waarmee ze het carnavalsseizoen 2018-2019 dan echt voor geopend kunnen verklaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen