Uitreiking Koninklijke Erepenning aan het Dierens Mannenkoor

Foto: www.koninklijkhuis.nl

DIEREN Op zaterdag 6 oktober om circa 19.30 uur reikt de burgemeester van Rheden, de heer Carol van Eert, een Koninklijke Erepenning uit aan het bestuur van het Dierens Mannenkoor.

De uitreiking vindt plaats tijdens het 50-jarig jubileumconcert in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.

Het Dierens Mannenkoor is opgericht op 30 september 1968. Een kleine greep uit de concerten en optredens van het Dierens Mannenkoor: de traditionele kerstconcerten, de jaarlijkse dodenherdenking op het Rozenbos in De Steeg, concerten in het Musis Sacrum, galaconcerten, herfstconcerten, bevrijdingsconcerten en donateursconcerten. Ook aan verschillende koorfestivals werd meegedaan met veelal promotie naar een hogere klasse tot gevolg. Bijzonder is dat het Dierens mannenkoor nog steeds bestaat ondanks de sterke vergrijzing. Het Dierens Mannenkoor heeft zich ten doel gesteld om de mannenzang ‘toekomstbestendig’ te maken onder de bezielende leiding van de jonge enthousiaste dirigent Ronald Brons en pianiste Ingrid de Vries.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden