Informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer en de OV-chipkaart

Foto: Youtube

VELP – Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat.

De organisatie Ervaar het OV en gemeente Rheden merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt.

Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseert de gemeente Rheden in samenwerking met de Provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland een informatiebijeenkomst in Velp. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur.

Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met één van de OV-ambassadeurs voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

Op de informatiebijeenkomst informeren de OV-ambassadeurs de deelnemers over:

  • het reizen met de bus of trein
  • de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
  • tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer
  • En daarnaast is er veel gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wanneer?

Datum: donderdag 25 oktober 2018, Tijd: de bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Locatie: Ontmoetingscentrum De Paperclip, Eiberstraat 14 in Velp.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf 13.45 uur staan koffie en thee klaar.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur/

 

'
article
128115
De organisatie Ervaar het OV en gemeente Rheden merken dat het voor senioren soms lastig is
VELP – Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/128115/informatiebijeenkomst-voor-senioren-over-reizen-met-het-openbaar-vervoer-en-de-ov-chipkaart/
2018-10-10T15:21:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/10152047/OV-Chipkaart-Youtube.jpg
Abonnementen, Ervaar het OV, Informatiebijeenkomst, Kaartautomaat, Openbaar vervoer, OV-ambassadeur, OV-Chipkaart, rheden.nieuws.nl, Tarieven, Velp
Nieuws