Wethouder Marc Budel gemeente Rheden aan het woord!

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – rheden.nieuws.nl heeft aan burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris, van gemeente Rheden gevraagd zich uit te laten over haar plannen voor het komende jaar. Wethouder Marc Budel is de volgende.

Niet alleen geven wij u een kijkje in de plannen die de leden van B&W hebben in de politiek, maar geven u ook een persoonlijk kijkje in het leven van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris.

We doen dit door hen allen een 6-tal gelijke vragen te stellen en hun antwoorden te publiceren, wethouder:

Marc Budel

  • Kort verhaaltje over uzelf met naam, leeftijd, politieke voorkeur, aantal jaren actief in de politiek, gezinssituatie, woonplaats, hobby’s

Mijn naam is Marc Budel, ben 55 jaar en lid van het CDA. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen en woon bijna al mijn hele leven in Velp. Ondanks mijn drukke baan probeer ik tijd vrij te maken voor tennis, fotografie, films kijken en onze vrienden.

  • Welke functie heeft u in het college en welke portefeuilles heeft u in uw werkpakket zitten en spreekt u het meest aan

Sinds 16 mei maak ik deel uit van het college als wethouder. In mijn portefeuille zit: jeugd, sport, cultuur, erfgoed, natuur en landschap, mobiliteit/infrastructuur en dienstverlening. Verder ben ik dorpswethouder van Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom en De Steeg. Mijn grootste opdracht is de jeugd te helpen hun talenten te ontwikkelen en de kinderen die het wat moeilijker hebben een steuntje in de rug te bieden.

  • Geef 2 goede eigenschappen en een minder goede eigenschap van uzelf

Ik ben niet zo van het opruimen. Dat zie je ook wel aan mijn bureau. Doordat ik best nieuwsgierig en communicatief ben (als zeg ik het zelf), heb ik een vrij groot netwerk.

  • Wat zijn de doelen die u graag het komende jaar verwezenlijkt wil zien

Als startend wethouder wil je veel te veel in korte tijd. Een greep: meer vitaliteit door een doelgroepenbad, het inkorten van wachtlijsten in de jeugdzorg, (nog) meer ontsluiten van monumenten, een cultuurnota gedragen door het culturele veld en maatregelen die het fietsverkeer bevorderen.

  • Wat zijn uw verwachtingen voor het komende jaar en hoe ziet u uzelf daarin passen

Ik verwacht dat de kosten voor de jeugdzorg in Nederland en Rheden toenemen. Om het betaalbaar te houden, moeten we eerder en meer preventief in actie komen. In een vroeg stadium kinderen helpen is het motto. En nog meer dan nu doorverwijzen naar – voor zover mogelijk – sport, cultuur, buurthuis, scouting, familie. Ik denk dat ik die terreinen met elkaar weet te verbinden en meer samenwerking tot stand kan brengen.

  • Stukje eigen inbreng over bijvoorbeeld een interesse, een probleem dat u extra aandacht wil geven of een prachtig initiatief

Deze zomer deed Ome Joop’s tour voor het eerst ons gemeentehuis aan. Een initiatief dat ik van harte ondersteun omdat daarin veel van wat ik belangrijk vind, samenkomt. Een fietsevenement (sport) voor 10-t/m 12-jarigen (jeugd) die niet zo snel op vakantie kunnen. Tien dagen fietsen (mobiliteit) door de Rhedense bossen en langs de IJssel (natuur). Samen met het Sportbedrijf hebben we de 150 kinderen gastvrij onthaald (dienstverlening) op water, ijsjes en schaduw. Ik kijk al uit naar een weerzien in 2019!.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden