Wethouder Gea Hofstede gemeente Rheden aan het woord!

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – rheden.nieuws.nl heeft aan burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris, van gemeente Rheden gevraagd zich uit te laten over haar plannen voor het komende jaar. Wethouder Gea Hofstede is de volgende.

Niet alleen geven wij u een kijkje in de plannen die de leden van B&W hebben in de politiek, maar geven u ook een persoonlijk kijkje in het leven van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris.

We doen dit door hen allen een 6-tal gelijke vragen te stellen en hun antwoorden te publiceren, wethouder Gea Hofstede is de volgende.

Gea Hofstede

  • Kort verhaaltje over uzelf met naam, leeftijd, politieke voorkeur, aantal jaren actief in de politiek, gezinssituatie, woonplaats, hobby’s

Mijn naam is Gea Hofstede, 46 jaar en lid van de PvdA. Sinds 2003 ben ik actief in de Rhedense politiek, eerst als raadsvolger, vervolgens als raadslid en fractievoorzitter. Sinds 16 mei mag ik als wethouder van onze mooie gemeente aan de slag. Ik ben moeder van 4 geweldige jongens en woon samen met mijn vriend in Rheden. In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van mijn gezin te genieten en te sporten.

  • Welke functie heeft u in het college en welke portefeuilles heeft u in uw werkpakket zitten en spreekt u het meest aan

Ik ben wethouder en in mijn werkpakket zit: armoede, inkomen, wonen, begraven, welzijn, volksgezondheid en personeel. Daarnaast ben ik dorpswethouder voor Velp. Mijn portefeuilles raken alle facetten van het leven, dat spreekt mij erg aan.

  • Geef 2 goede eigenschappen en een minder goede eigenschap van uzelf

Ik ben een doener en wil uitdagingen graag aangaan en zaken oppakken, sta graag voor anderen klaar en kan moeilijk nee zeggen. Het aanpakken kan me ook in de weg zitten, want ik vergeet daarin weleens om anderen mee te nemen.

  • Wat zijn de doelen die u graag het komende jaar verwezenlijkt wil zien

Bij het stellen van doelen moet je keuzes maken. Het liefst wil ik binnen een jaar beginnen met het bevorderen van de doorstroming in de woningmarkt. Dat senioren een woning hebben waar ze naar hun tevredenheid oud kunnen worden en dat er meer jonge mensen in onze gemeente komen wonen. Ik realiseer me dat dat niet binnen een jaar gaat lukken, maar een start maken kan wel. En waar al een mooie verandering heeft plaatsgevonden, is het nog beter mee laten doen van kinderen in armoede.

  • Wat zijn uw verwachtingen voor het komende jaar en hoe ziet u uzelf daarin passen

Ik verwacht dat het College van B&W veel buiten het gemeentehuis te vinden zal zijn. In gesprek met onze inwoners, vrijwilligers, (sport)verenigingen en bedrijven. Dat past bij mij, want er zit heel veel kennis bij onze inwoners.

  • Stukje eigen inbreng over bijvoorbeeld een interesse, een probleem dat u extra aandacht wil geven of een prachtig initiatief

Ik wil heel graag dat iedereen mee kan doen, arm en rijk, jong en oud, ziek of gezond, hoog- of praktisch opgeleid. Denken in kansen en oplossingen, zodat iedereen ook bij kan dragen. Iedereen heeft wel iets te bieden dat hij of zij kan inzetten. Dat zag ik bij het Raadhuis in Velp, een prachtig initiatief.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden