Wethouder Ronald Haverkamp gemeente Rheden aan het woord!

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – rheden.nieuws.nl heeft aan burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris van gemeente Rheden gevraagd zich uit te laten over haar plannen voor het komende jaar. Wethouder Ronald Haverkamp is de volgende.

Niet alleen geven wij u een kijkje in de plannen die de leden van B&W hebben in de politiek, maar geven u ook een persoonlijk kijkje in het leven van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris.

We doen dit door hen allen een 6-tal gelijke vragen te stellen en hun antwoorden te publiceren, wethouder Ronald Haverkamp is de volgende.

Ronald Haverkamp

  • Kort verhaaltje over uzelf met naam, leeftijd, politieke voorkeur, aantal jaren actief in de politiek, gezinssituatie, woonplaats, hobby’s

Mijn naam is Ronald Haverkamp en ik ben 49 jaar. Ik ben getrouwd, woon in Velp en samen met mijn vrouw hebben wij 4 kinderen. Ik ben lid van de VVD en sinds 2004 actief in de Rhedense politiek. Eerst als raadsvolger, later als raadslid, fractievoorzitter, lijsttrekker en sinds 2010 als wethouder. Ik houd van wandelen, ga graag op vakantie naar een warm land en mag graag netflixen!.

  • Welke functie heeft u in het college en welke portefeuilles heeft u in uw werkpakket zitten en spreekt u het meest aan

Ik ben wethouder en mijn portefeuille bestaat uit werk(gelegenheid), economie, onderwijs, recreatie&toerisme en ruimtelijke ordening. Verder ben ik dorpswethouder van Rheden en locoburgemeester. Het onderdeel ‘werk’ in mijn portefeuille spreekt mij het meest aan. Graag wil ik onze inwoners in de bijstand (1.000 personen) laten meedoen aan de maatschappij. Maar daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk dat we een goed vestigingsklimaat hebben en houden voor onze ondernemers. Want zij zorgen ervoor dat onze Rhedense economie blijft draaien.

  • Geef 2 goede eigenschappen en een minder goede eigenschap van uzelf

Goede eigenschappen zijn mijn creativiteit en doorzettingsvermogen. Mijn slechte eigenschap is mijn geduld (dus ongeduldig).

  • Wat zijn de doelen die u graag het komende jaar verwezenlijkt wil zien

Meer werkgelegenheid, meer mensen aan het werk en dus meer inwoners laten meedoen. Daarnaast wil ik graag meer (economische) kansen benutten in de recreatieve en toeristische sector.

  • Wat zijn uw verwachtingen voor het komende jaar en hoe ziet u uzelf daarin passen

Het komende jaar gaan we in gesprek met alle inwoners die in de bijstand zitten om te kijken hoe we zo goed mogelijk deze inwoners kunnen laten meedoen.

  • Stukje eigen inbreng over bijvoorbeeld een interesse, een probleem dat u extra aandacht wil geven of een prachtig initiatief

Graag wil ik het dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden onder de aandacht brengen. Met inzet van veel enthousiaste inwoners en vrijwilligers worden hier hele mooie activiteiten georganiseerd. Een groot aantal inwoners van Rheden beleeft hier veel plezier aan. Natuurlijk is er altijd meer behoefte aan vrijwilligers. Daarom roep ik hierbij onze inwoners op om zich aan te melden als vrijwilliger.

Lees ook:

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden