Burgemeester Carol van Eert gemeente Rheden aan het woord!

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – rheden.nieuws.nl heeft aan burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris, van gemeente Rheden gevraagd zich uit te laten over haar plannen voor het komende jaar. Burgemeester Carol van Eert trapt af.

Niet alleen geven wij u een kijkje in de plannen die de leden van B&W hebben in de politiek, maar geven u ook een persoonlijk kijkje in het leven van burgemeester en wethouders en de gemeentesecretaris.

We doen dit door hen allen een 6-tal gelijke vragen te stellen en hun antwoorden te publiceren, burgemeester Carol van Eert heeft de eer te starten met deze publicaties.

Carol van Eert

  • Kort verhaaltje over uzelf met naam, leeftijd, politieke voorkeur, aantal jaren actief in de politiek, gezinssituatie, woonplaats, hobby’s

Mijn naam is Carol van Eert. Ik ben 56 jaar en sinds mijn 49e echt actief in het bestuurlijke werk. Na bijna 6 jaar burgemeester van de gemeente Beuningen te zijn geweest, ben ik dat sinds 11 januari 2018 in Rheden. Hoewel ik lid ben van de Partij van de Arbeid, sta ik als burgemeester ‘boven de partijen’. Samen met mijn vrouw woon ik in De Steeg. We hebben 2 zonen en een dochter. Als hobby’s reis ik graag en lees ik mooie boeken.

  • Welke functie heeft u in het college en welke portefeuilles heeft u in uw werkpakket zitten en spreekt u het meest aan

Als burgemeester ben ik voorzitter van het College van B&W en volgens de wet is mijn portefeuille in elk geval ‘openbare orde en veiligheid’. In het Rhedense college heb ik ook communicatie, evenementen, promotie, iedereen gelijk en participatie onder mijn hoede. Juist participatie en communicatie, dus de relatie met onze inwoners, is een grote uitdaging.

  • Geef 2 goede eigenschappen en een minder goede eigenschap van uzelf

Ik denk dat ik benaderbaar ben en goed kan luisteren. Een minder goede eigenschap is dat ik soms ongeduldig kan zijn.

  • Wat zijn de doelen die u graag het komende jaar verwezenlijkt wil zien

Vaker vanuit het gemeentehuis naar buiten gaan, samen met medewerkers, collegeleden en raadsleden. Om zo meer in contact te staan met onze inwoners.

  • Wat zijn uw verwachtingen voor het komende jaar en hoe ziet u uzelf daarin passen

Ik verwacht dat we in onze gemeente een flinke stap gaan zetten op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid in onze dorpen. En ik wil me daar vanuit mijn rol en portefeuille sterk voor inzetten.

  • Stukje eigen inbreng over bijvoorbeeld een interesse, een probleem dat u extra aandacht wil geven of een prachtig initiatief

Bij mijn installatie heb ik gezegd dat ik de leeftijdsgroep van 35 jaar en jonger vaak mis in de contacten tussen gemeente en haar inwoners. Ik hoop dat we de jongere generaties beter kunnen bereiken en kunnen motiveren zich ook te mengen in onze maatschappelijke opgaven.

Lees ook:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden