Klimaatkaravaan Rheden van start: 10 weken lang, 10 verhalen

GEMEENTE RHEDEN – Op woensdag 10 oktober is de Klimaatkaravaan Rheden gestart op de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid. 10 weken lang gaat wethouder Dorus Klomberg op pad.

Hij trekt de gemeente in om verhalen op te halen bij inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en wijkplatforms. Verhalen over duurzaamheid en klimaat. Van een schooldirecteur tot een bestuurder van een waterschap, van een agrariër tot een ondernemer.

Global Goals Dromen

Jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid

Dit jaar vond de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid plaats. Deze tiende editie kreeg in gemeente Rheden extra aandacht. Wethouder Dorus Klomberg had een drukke dag, De eerste stop was op het station in Rheden. Vroeg in de ochtend stapten basisschoolleerlingen op de trein om de Global Goal dromen van treinreizend Nederland op te halen. Dit is een Landelijk initiatief van de Schooldag van de duurzaamheid.

Aftrap Klimaatkaravaan Rheden

De aftrap van de Klimaatkaravaan vond plaats op woensdag 10 oktober 11.00 uur bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Rheden. Wethouder Klomberg gaf hier een presentatie aan belangstellenden waarin hij zijn plannen uitlegde. Er was een sneak-preview te zien van de filmreeks (10 verhalen over duurzaamheid) en er was ruimte voor het stellen van vragen.

Global Goals Dromen

Terugkomst van de schoolkinderen

Om 14:30 uur kwamen de schoolkinderen weer terug op station Rheden waarvandaan ze samen met wethouder Klomberg naar het gemeentehuis gingen om de verzamelde Global Goal dromen van treinreizend Nederland uit te zoeken. Deze werden in de avond naar Utrecht gebracht waar de uitslag bekend gemaakt werd op de Climate Planet tentoonstelling.

OOGSTdiner en Ondernemerscafé

Aan het einde van de middag schoof Dorus Klomberg aan bij het OOGSTdiner van Van Hall Larenstein in Velp. Daar was het thema “duurzaam lokaal voedsel” en “een circulair landgoed”. Vervolgens was de wethouder ook nog aanwezig bij het Ondernemerscafé van gemeente Rheden dat ook het thema “duurzaamheid” had. Ook hier gaf hij een presentatie over zijn plannen van de komende 10 weken.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Ondernemerscafé gemeente Rheden 2018

10 verhalen

Deze karavaan levert een reeks van filmpjes op waarin duidelijk wordt, wat een ieder beweegt. Het gaat over duurzaamheid in de breedst mogelijke zin. Van energiebesparing tot bewust inkopen, van tuinen groener maken tot minder eten weggooien. Wethouder Dorus Klomberg: “Er gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid in onze gemeente. Maar het is nog niet altijd zo zichtbaar. En dat wordt het nu wel!”. Dorus Klomberg vervolgt: “Ik wil inwoners met deze verhalen anderen informeren en enthousiasmeren. En natuurlijk wil ik dat we met z’n allen samen aan de slag gaan met klimaat- en duurzaamheid. Daar ga ik mij de komende jaren voor inzetten!”.

De klimaatkaravaan is te volgen via Facebook en Twitter on der de naam “EnergiekRheden”. De klimaatkaravaan is een project vanuit het Rhedense Klimaatprogramma het wordt begin 2019 afgerond.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen