Al met al weer een zeer geslaagd, interessant en inspirerend Ondernemerscafé!

VELP – Afgelopen woensdagavond werd het jaarlijkse Ondernemerscafé van gemeente Rheden gehouden bij Renewi in Velp. 160 ondernemers hadden zich opgegeven voor deze netwerkavond.

Wethouder Ronald Haverkamp opende de avond door natuurlijk alle aanwezigen welkom te heten, verder ging hij kort in op drie punten: economie, werkgelegenheid en duurzaamheid. Hierbij was wethouder Haverkamp bijzonder trots op het feit dat het aantal bijstandsuitkeringen gedaald is naar 991 en daarmee onder de grens van 1000 is gekomen. Hij gaf ook aan dat ondernemers die mensen uit de bijstand een kans willen geven op de arbeidsmarkt, contact op kunnen nemen met de coaches die gemeente Rheden speciaal hiervoor heeft aangesteld. “En natuurlijk gaat iedereen dat doen!”

Klimaatkaravaan Rheden

Aangekomen bij het punt duurzaamheid gaf de wethouder het woord aan zijn collega Dorus Klomberg die van start is gegaan met “Klimaatkaravaan Rheden”. In zijn presentatie gaf de wethouder aan dat hij de komende 10 weken aan de gang gaat met duurzaamheid en klimaat. Hij trekt de gemeente in om verhalen op te halen bij inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en wijkplatforms. Van een schooldirecteur tot een bestuurder van een waterschap, van een agrariër tot een ondernemer.

Renewi

Sales Manager Fred Aalbers hield een boeiende presentatie over Renewi en niet alleen op welke wijze dit bedrijf invulling geeft aan duurzaam ondernemen, maar ook wat de visie van het bedrijf is naar de toekomst toe. Van de 15 miljoen ton afval die het bedrijf jaarlijks verwerkt wordt 70% gerecycled en 20% gebruikt voor herwinning van energie, 10% is onbruikbaar afval.

Maar dat kan beter, door al na te denken bij de productie van goederen over hoe ze weer gerecycled kunnen worden, kan er nog minder niet recyclebaar afval overblijven. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld een toponderneming te worden in product en waste management.

Aan het einde van zijn presentatie werden alle ondernemers uitgenodigd met Renewi in gesprek te gaan. Om zo te kijken hoe de Rhedense ondernemers ook, of nog beter hun steentje bij kunnen dragen aan de circulaire econnomie.

Jaap Bressers

Deze inspirerende spreker verzorgde dit jaar het hoofdprogramma tijdens het ondernemerscafé. In een bevlogen optreden wist hij de aanwezigen regelmatig aan het lachen te krijgen, maar ook muisstil en aandachtig luisterend naar zijn inspirerende verhaal.

Hij wist de ondernemers ook nieuwsgierig te maken naar de kracht van duurzaamheid. “Niet energieneutraal maar energiepositief, dat moet het doel zijn waar we naar toe gaan, net even dat ene stapje verder…” Met zijn aangepaste huis en zijn gezin wekt hij meer energie op dan dat er gebruikt wordt.

Ook bij het persoonlijke verhaal waarin hij vertelde over het ongeluk dat hij in Portugal op 21-jarige leeftijd kreeg, (waarna hij in een rolstoel kwam) hingen de aanwezigen aan zijn lippen. Zijn wereld stond op zijn kop, maar hij vocht zich terug en kwam uiteindelijk zelfs sterker uit de strijd.

Netwerken

Hierna konden de aanwezigen nog onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar van gedachten wisselen. Ook waren er vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel en ondernemersverenigingen DELS en ORDS aanwezig waar men extra informatie kon krijgen.

Al met al weer een zeer geslaagd, interessant en inspirerend Ondernemerscafé!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

gallery
128178
Het Ondernemerscafé 2018 had het thema Duurzaamheid
VELP – Afgelopen woensdagavond werd het jaarlijkse Ondernemerscafé van gemeente Rheden gehouden bij Renewi in
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/128178/al-met-al-weer-een-zeer-geslaagd-interessant-en-inspirerend-ondernemerscafe/
2018-10-11T14:11:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/11133421/Ondernemerscaf%C3%A9-gemeente-Rheden-2018-Renewi-Jaap-Bressers-13.jpg
Circulaire Economie, Dorus Klomberg, duurzaamheid, Fred Aalbers, Jaap Bressers, klimaat, Klimaatkaravaan Rheden, Ondernemerscafé, Renewi, rheden.nieuws.nl, Ronald Haverkamp
Gemeenteberichten, Nieuws