Expositie 5 jaar Boulevard Magenta gestart

LAAG SOEREN – Afgelopen zondag 21 oktober vierde Boulevard Magenta haar 5-jarige bestaan, burgemeester Carol van Eert had de eer om de jubileumexpositie van Marjan Smit in ’t Sprengehus te Laag-Soeren feestelijk te openen.

De belangstelling was overweldigend, vele leerlingen maar ook belangstellende dorpsbewoners waren bijeen gekomen om dit te vieren.

Oprichtster Marjan Smit was ontroerd in haar toespraak, zij had de leerlingen gevraagd allemaal een werkstuk mee te nemen voor de jubileumexpositie. Marjan had gehoopt op zo’n 200 schilderijen maar het zijn er uiteindelijk meer dan 400 honderd geworden die hier nu in dit geweldige pand hangen. Deze gratis expositie zal nog te bezichtigen zijn tot 18 januari 2019.

Zij gaf aan dit succes niet alleen had kunnen bereiken zonder vele hulp van anderen daarvoor hartelijk dank maar natuurlijk ook alle cursisten, die zij graag even naar voren riep om vervolgens een daverend applaus te vragen van alle aanwezigen. “Want zonder hen stond ik hier niet.”

Hierna was de beurt aan burgemeester van Rheden Carol van Eert, in zijn toespraak roemde hij de liefde en deskundigheid en het doorzettingsvermogen van de docent Marjan. “Het is een hele prestatie om in zo’n korte tijd zoveel mensen geïnspireerd te maken voor dit vak, haar motto is: In iedereen zit een kunstenaar je moet het er alleen nog even weten uit te halen. Nou dat is bij velen van u gelukt als ik zo rondkijk, er hangen schitterende schilderijen en kunstvoorwerpen bij. En dan is nu de eer aan mij deze expositie te openen door het lint door te knippen zodat u zelf alles rustig kunt bewonderen en feliciteer ik Marjan met deze geweldige expositie.”

De openingstijden zijn: ‘s maandags van 11.00 tot 15.00 uur, ‘s woensdags van 11.00 tot 21.00 uur, donderdags van 11.00 tot 16.00 uur, zaterdags van 11.00 tot 15.00 uur en ‘s zondags van 11.00 tot 14.00 uur. Ook zijn er op verschillende tijdstippen gratis rondleidingen: op woensdag 31 oktober om 19.00 uur, op maandag 5 november om 14.00 uur, op donderdag 22 november om 11.00 uur, op zondag 16 december om 14.00 uur, op donderdag 20 december om 14.00 uur en op donderdag 3 januari om 19.00 uur.

Marjan Smit richtte Boulevard Magenta vijf jaar geleden op. Inmiddels geven zij en haar mededocenten les aan zo’n honderd mensen. Ze is verhuisd van Landgoed Laag-Soeren naar Boulevard Magenta. Daar betrok ze in maart van dit jaar vier lokalen en een groot atelier. De school voor Ambacht & Kunst is kleinschalig, kundig en gericht op talentontwikkeling van cursisten. Het deelnemerspubliek is overwegend vijftig plus tot zelfs boven de tachtig jaar. Maar er krijgen ook steeds meer jongeren les. Deelnemers komen zowel uit de directe omgeving, als uit de rest van Nederland, België en Duitsland.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie kijk op : www.boulevardmagenta.nl   www.bladgoudleggen.nl www.vakopleidingiconenschilders.nl   [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden