Rosita Steenbeek bij Jansen & de Feijter, Velp

Foto: Frank Ruiter

VELP – Rosita Steenbeek bezocht vluchtelingen op Lampedusa, Sicilië en in Libanon. Ze heeft haar ontmoetingen met hen en met hulpverleners verwerkt in haar nieuwe boek ‘Wie is mijn naaste?’

Donderdag 1 november komt ze hierover vertellen bij Podium/Boekhandel Jansen & de Feijter in Velp.

Het boek gaat over mensen die in de vluchtelingenopvang op hun sterkst en tegelijk kwetsbaarst zijn: alleenreizende minderjarige asielzoekers in een opvanghuis op Sicilië, vrouwen uit Aleppo in vluchtelingenkamp op enkele kilometers van de Syrische grens, hulpverleners in Libanon die de onmenselijke keuze moeten maken wie wel en wie niet mee mogen met een humanitaire corridor naar Italië. Zij worden, ieder voor zich, geconfronteerd met de fundamentele vraag: wie is mijn naaste? Op Lampedusa, Sicilië en in Libanon maakte Steenbeek deel uit van hun leven op schrijnende maar ook mooie momenten.

Rosita Steenbeek

Romanschrijver Rosita Steenbeek kreeg van kinds af aan ingeprent “dat je goed moest zijn voor je medemens”. Ze schreef eerder over vluchtelingen en migranten. Vorig jaar verscheen Heb uw vijanden lief, een essay ter gelegenheid van de maand van de spiritualiteit, de neerslag van haar onderzoek op Lampedusa hoe compassie met vluchtelingen er in de praktijk uitziet. Vluchtverhalen komen ook in haar eigen Duits-Joodse familie voor. Daarover verscheen in 2015 haar boek: Rose. Een familie in oorlogstijd.

Donderdag 1 november, Aanvang 20.00 uur, Entree € 10,00. Aanmelden: www.eenpassievoorboeken.nl.

Rosita Steenbeek - Wie is mijn naaste

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden