Nieuwe vloer Sporthal De Dumpel blijkt ongeschikt voor rolstoelen

VELP – De nieuwe vloer die Sporthal De Dumpel sinds begin augustus 2018 heeft, blijkt onvoldoende geschikt voor rolstoelen. Rolstoelbasketbalvereniging De Rhedense moest daarom noodgedwongen uitwijken naar Sporthal De Hangmat in Rheden om de sport te kunnen blijven beoefenen.

Ook rolstoelhockeyvereniging De Antilope heeft haar klachten bij de gemeente neergelegd. Volgens de beheerder hoeft de vloer er niet uit maar na eventueel onderzoek zal de vloer waarschijnlijk een behandeling krijgen zodat hij gladder zal worden. Deze nieuwe blauwgrijze vloer is veel lichter dan de oude bruine vloer wat de zaal veel lichter maakt en modernere uitstraling geeft.

De Rhedense Rollers:

“De Rhedense Rollers gaan tijdelijk gebruikmaken van een andere trainingslocatie: sporthal De Hangmat in Rheden. Er lijkt nu een oplossing in zicht te komen voor de problemen met de vloer in sporthal De Dumpel in Velp. Maar dat gaat nog wel even duren.”

rheden.nieuws.nl stelde de volgende vraag aan de gemeente Rheden:

“Kunnen jullie ons vertellen wat er mis gegaan is bij de aanleg van de nieuwe vloer van de sporthal in De Dumpel? Wij krijgen berichten dat verenigingen uit moeten wijken naar andere gymzalen omdat de vloer mogelijk weer vervangen moet worden terwijl er net een nieuwe (sinds begin augustus 2018) in ligt?”

Antwoord van gemeente Rheden:

Kort geleden hebben wij geconstateerd dat de nieuw aangelegde sportvloer in sporthal De Dumpel onvoldoende geschikt is voor de rolstoelsport. De vloer is in juli 2018 aangelegd als onderdeel van maatregelen om de hal toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. De vloer is eind augustus in gebruik genomen. Het sportbedrijf van de gemeente Rheden ontving in september klachten van de twee verenigingen die er rolstoelsport beoefenen, De Antilope en de Rhedense Rollers. Zij beoefenen er respectievelijk rolstoelhockey en rolstoelbasketbal.

Voor de gemeente lag de prioriteit bij het waarborgen van de sportbeoefening. De gemeente Rheden heeft daarom overlegd met Rhedense sportverenigingen en sportaccommodaties om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven sporten. Door uitruil met andere sportverenigingen kunnen de leden van De Antilope en de Rhedense Rollers voorlopig terecht in sporthal de Hangmat.

De gemeente onderzoekt op dit moment op welke manier de vloer kan worden aangepast of vervangen. Streven is om de hal zo snel mogelijk weer rolstoelsportbestendig te maken. Daarnaast zijn we gestart met onderzoek naar wat er precies is gebeurd. De uitkomsten van dit onderzoek zijn op dit moment nog niet bekend.

De nieuwe rolstoelbestendige vloer was onderdeel van maatregelen om openbare gebouwen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. De gemeente Rheden geeft hiermee uitvoering aan het door Nederland geratificeerde VN verdrag voor de rechten van personen met een handicap. De gemeente stelde geld beschikbaar om sporthal De Dumpel toegankelijker te maken.

Zo werden er aanpassingen gedaan aan de toegang, de hal, de deuren, het toilet, kleedkamers en de hal. Er werd ook bergruimte gecreëerd voor opslag. Ook in sporthal Theothorne worden aanpassingen gedaan om de hal toegankelijker te maken.

Eerder op Twitter:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen