Kinderen ontbijten samen met burgemeester Carol van Eert

DE STEEG – Op dinsdagochtend 6 november 2018 om 08.30 uur brachten 19 kinderen uit groep 6 van Openbare Basisschool De Kameleon uit Velp samen met hun leraar een ontbijt bij de burgemeester in het gemeentehuis.

Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt geven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Burgemeester Carol van Eert van gemeente Rheden onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel hebben de kinderen en de burgemeester uitgebreid de mogelijkheid gehad, kennis met elkaar te maken.

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden