Dierense Gelreband gooit het roer om

Foto: Wouter Rijnbende

DIEREN – Drum- en Showfanfare Gelreband uit Dieren heeft na bijna 55 jaar aanwezigheid in de straten van Dieren, en ver daarbuiten, besloten om geen ‘marching’ optredens meer te verrichten.

Afnemend ledenaantal

Hoe ambitieus de vereniging ook is, de Gelreband heeft net als veel andere verenigingen de laatste jaren te maken met een afnemend ledenaantal, waardoor het steeds moeilijker werd om met een verantwoorde bezetting op te treden.

Het muziekkorps krijgt steeds vaker de vraag of het mogelijk is om ook lid te worden, zonder dat er daarbij gemarcheerd hoeft te worden. Iedere keer moest deze vraag met “nee” worden beantwoord, maar tijdens een buitengewone ledenvergadering op 29 oktober 2018 is besloten om het roer om te gooien. Hoe de nieuwe invulling van de Gelreband eruit gaat zien, moet de komende maanden duidelijk worden.

Gelreband 3.0

De speciaal opgerichte werkgroep ‘Gelreband 3.0’ is achter de schermen druk bezig om een nieuw concept op te zetten. Deze werkgroep gaat in gesprek met leden, organisatoren van evenementen en met de technische staf van de Gelreband. De overstap naar een ‘stageband’ heeft in elk geval al gezorgd voor de terugkeer van tenminste 3 oud-muzikanten.

Uitnodiging

Wie ook geïnteresseerd is om (weer) muziek te komen maken, is van harte uitgenodigd om eens een repetitie bij te wonen in het clubgebouw De Metronoom aan de Imboslaan 69 in Dieren, elke maandagavond vanaf 19:30 uur of mail voor meer informatie naar [email protected]

(Foto: Wouter Rijnbende)

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden