Lichtjesavonden op begraafplaatsen in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

GEMEENTE RHEDEN – Dit jaar vinden voor de derde achtereenvolgende keer lichtjesavonden in de gemeente Rheden plaats. In 2016 werden deze sfeervolle avonden voor het eerst georganiseerd. Met het aansteken van een kaars worden herinneringen aan overleden dierbaren levend gehouden.

Begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren

Op begraafplaats en gedenkpark Imboslaan in Dieren vindt de Lichtjesavond plaats op vrijdag 23 november. Tussen 18.00 en 20.00 uur kunt u een kaars branden en uw overleden dierbare(n) herdenken. De muziek wordt dit jaar verzorgd door Merle (harp) en Sarah (fluit) van der Lijcke. En er is gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar herinneringen op te halen.

Begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden

Twee weken later, op vrijdag 7 december, is de Lichtjesavond bij begraafplaats en gedenkpark Heiderust in Rheden. Tussen 18.00 en 20.00 uur zingt dameskoor Colours uit Westervoort in de aula en speelt de Midwinterhoorngroep Doesburg.

Bij enorm hinderlijk weer gaan de avonden niet door en zal dit vermeld worden op de website www.rheden.nl/begraafplaatsen.

Goede samenwerking

De afgelopen edities werden goed bezocht en bezoekers van de Lichtjesavonden waren enorm positief over het feit dat deze georganiseerd werden. Mensen waren ontroerd en ervaarden de avonden als bijzonder. Voor de samenwerkende organisaties, Iris & de Mol uitvaartverzorging, Monuta Dieren en Team begraafplaatsen gemeente Rheden, voldoende reden om ook dit jaar weer gezamenlijk de Lichtjesavonden te organiseren. Ook Van der Meer Natuursteen uit Arnhem werkt dit jaar weer mee aan de avonden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0