Strijden om de Startup24 Award in Arnhem

Foto: Startup24

REGIO – Ben jij een hbo of universitair student in de omgeving van Arnhem/Nijmegen? Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november strijden zo’n 100 hbo en universitaire studenten uit binnen- en buitenland om de Startup24 Award. Startup24 is een landelijk initiatief en vindt gelijktijdig plaats in een aantal grote studentsteden in Nederland, waaronder Arnhem.

De drie hogescholen uit Arnhem en omgeving, verenigd in Arnhem Studiestad (HAN, ArtEZ en Van Hall Larenstein), hebben hun krachten gebundeld met Radboud Universiteit en StartUp Nijmegen om het event tot een succes te maken.

Het doel van Startup24 is om studenten op een praktische, laagdrempelige en vooral leuke manier te leren wat er komt kijken bij het opzetten van een startup. Met 24 uur op de klok, vormen studenten teams en leren door middel van interactieve workshops en games een idee om te vormen tot een gevalideerd concept. Ook werken ze samen aan een strakke startup pitch, die ze tijdens de finale mogen presenteren. Een deskundige jury kiest vervolgens de winnaar.

Pitchen – op een creatieve en flexibele manier problemen leren oplossen en een bedrijfsmodel opzetten – is niet alleen belangrijk bij het beginnen van een startup. Deze vaardigheden komen ook van pas in een snel veranderende economie. Door studenten zo vroeg mogelijk enthousiast te maken voor de mogelijkheden van ondernemerschap, hebben ze tijdens hun studie de ruimte om volop te experimenteren, en kunnen zij na hun afstuderen – gewapend met het juiste gereedschap – doen waar ze goed in zijn.

Het Startup24 Event vindt dit jaar plaats in het centrum van Arnhem, bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.facebook.com/events/2179959982273746/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen