Velpse intocht Sinterklaas opnieuw ‘s avonds

Foto: Sinterklaas in Velp

VELP – De stichting Sinterklaas in Velp organiseert voor de vierde keer de intocht van Sinterklaas in Velp in de schemering. Op zaterdag 24 november om half vijf wordt de Goedheiligman het dorp binnen gereden in de antieke brandweerwagen van de vrijwillige brandweer van Velp.

Voorafgaand aan de intocht vindt er in het centrum van Velp een grootse spellenmiddag plaats.

De intocht

De keuze voor een intocht bij avond trekt ieder jaar steeds meer publiek naar het centrum van Velp. De locaties waar de Sint en zijn 50 ‘echte’ pieten, zoals ze dat bij de stichting noemen, komen, worden weer ruimschoots gevuld met kinderen en hun ouders of begeleiders.

Rond de klok van half vijf is de aankomst gepland

Met de drum- en showfanfare Mr. H.M. van der Zandt voorop rijdt de oldtimer brandweerwagen van de Velpse brandweer vanaf de Wilhelminastraat de feeëriek verlichte Hoofdstraat op. Op de Overtuin stapt de Sint uit en is er tijd om hem een hand en/of tekeningen te geven. De kinderhanden worden door de pieten rijkelijk gevuld met strooigoed.

Pieten

Sinterklaas neemt niet alleen gewone pieten mee naar Velp, maar er zijn ook bij die goed kunnen rolschaatsen. Eén bijzondere piet moet ook genoemd worden: de glutenvrije piet, want ieder jaar staan er weer kinderen achter de hekken, die vanwege een allergie, geen pepernoten mogen aanpakken. Voor deze kinderen is er deze speciale piet met speciaal strooigoed dat alleen voor hen bedoeld is. Kinderen met een glutenallergie kunnen op zaterdag een speciaal vlaggetje ophalen bij Jansen & De Feijter.

De tweede stop is gepland op de passage van Den Heuvel. Hiervoor nodigt de organisatie speciaal kinderen met een belemmering uit, zodat zij daar op de eerste rij kunnen staan of zitten.

Optocht

Alvorens de optocht begint, is er vervolgens op het plein voor de kerk in de Emmastraat voor de derde keer de mogelijkheid om Sinterklaas van heel dichtbij te begroeten en te ontmoeten. De Pietenband speelt er en er kan uit volle borst worden meegezongen met de bekende liedjes. Amerigo, het paard van Sinterklaas, staat klaar. Net als alle andere deelnemers aan de optocht. Via de Emmastraat, de Hoofdstraat en de Oranjestraat gaat de hele stoet naar het Oranjeplein. Voordat de Sint en zijn pietermannen op het Oranjeplein arriveren, worden de wachtende kinderen vermaakt door een bijzondere piet, die kennelijk de circusschool goed heeft doorlopen.

De intocht van de Sinterklaas in Velp eindigt dus op het Oranjeplein met opnieuw een rondgang langs de wachtende kinderen, met officiële toespraken en een woordje van de Sint. Ook worden er prijzen uitgereikt.

Spellenmiddag met prijzen

Voorafgaand aan de komst van de Sint, is er in het centrum een groot spellencircuit. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen alle kinderen tot en met de basisschoolleeftijd aan zo’n 20 spellen en spelletjes meedoen. Of het nu een memoryspel of en stafvangen is, of het oplossen van een rebus of het voelen welk speelgoed er in de zak zit. Kinderen die willen deelnemen kunnen daarvoor een kaart halen bij verschillende winkels en bij de spellen zelf. Als er die middag tien spellen zijn gespeeld, mag de kaart worden ingevuld en ingeleverd bij het podium op het Oranjeplein. Sinterklaas zal drie kinderen blij maken met een leuke prijs. Ook kan er een prijs worden gewonnen als het juiste aantal chocolade munten in een van de etalages goed is geraden.

Alle informatie over de spellenmiddag en de intocht is te vinden op de website http://www.sinterklaasinvelp.nl of op de Facebookpagina Sinterklaas in Velp.

Dossier: Sinterklaas
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen