Aeres VMBO Velp haalde € 637,70 op voor Voedselbank Arnhem

Foto: Marjanne Eikelboom

VELP – Met de kerstdagen voor de deur is er door Aeres VMBO Velp actie gevoerd in het kader van lessen over voeding in klas 2. Donderdag 30 november overhandigde Anne Zeevalk, docent voeding, een cheque met het mooie bedrag van € 637,70 aan Christien van de Berg van Voedselbank Arnhem.

Deze week hebben de vrijwilligers van de Voedselbank gastlessen gegeven over wat de voedselbank betekent voor gezinnen die iets minder te besteden hebben. De leerlingen waren onder de indruk van het feit dat de voedselbank volledig op vrijwilligers draait en zij hun werk niet kunnen doen zonder de steun van bedrijven en particulieren.

Samen zorgen we er dan ook voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

De missie van de voedselbank

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Zij hebben niet genoeg geld om iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Zij helpen deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de zelfredzaamheid van de klanten te vergroten, werken ze samen met lokale organisaties die hen helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Voor meer informatie over de Voedselbank Arnhem: https://www.voedselbankarnhem.nl/

Voor meer informatie over Aeres VMBO Velp: www.aeresmbo-velp.nl 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden