Presentatie: “kerst in klank en beeld” in Velp

Foto: Josée Claassen

VELP – Op zondag 16 december 2018 presenteert Josée Claassen het klankbeeld “kerst in klank en beeld” bij de Sprang in haar centrum aan de Dr. Fabiusstraat 12 te Velp.

Dit klankbeeld gaat over de wijze waarop het Kerstfeest in de loop van de tijd verbeeld en verklankt is in West-Europa door beeldende kunstenaars en componisten.

Er wordt ingegaan op vragen als: Vanaf wanneer zien we de geboorte van Christus verbeeld en hoe dan precies? Wat veranderde er in de voorstelling in de loop van de eeuwen en hoe kwam dat? Waarom zijn de os en de ezel bijvoorbeeld altijd aanwezig op deze voorstellingen en hoe klinkt de muziek waarin zij bezongen worden? Waarom vieren we eigenlijk Kerst op 25 december en hoe vierden we dat afgelopen eeuwen?

Josée vertelt over een spectaculaire ontdekking van oude instrumenten en hoe engelen daarop musiceren en welk Kerstlied geroofd werd uit een koninklijke bibliotheek in opdracht van een hooggeplaatst persoon. Natuurlijk laat zij dat lied ook horen.

Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we waarschijnlijk ook een aantal nieuwe aspecten van het kerst feest, waardoor we nog meer kunnen genieten van de kunst en muziek die over het kerstfeest gemaakt is.

Josée Claassen is kunsthistorica en liefhebber van klassieke muziek. Tijdens en na haar opleiding in Leiden gaf zij daar als gastdocent colleges cultuurhistorie. https://imagomusica.nl

Toegang €8, inclusief consumptie. Leden en begunstigers hebben vrij toegang, Aanvang 10:30 uur, afronding tussen 12:00 en 12:30 uur.

'
article
131030
Lezing “kerst in klank en beeld”
VELP – Op zondag 16 december 2018 presenteert Josée Claassen het klankbeeld “kerst in klank
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/131030/presentatie-kerst-in-klank-en-beeld-in-velp/
2018-12-01T16:43:10+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/12/01164141/Jos%C3%A9e-Claassen-.jpg
Josée Claassen, Kerst, klankbeeld, lezing, rheden.nieuws.nl
Nieuws