Burgemeester Carol van Eert start Write For Rights de wereldwijde schrijfactie van Amnesty International

VELP – Bij boekhandel Jansen & de Feijter is zaterdag 8 december gestart met Write For Rights de wereldwijde schrijfactie van Amnesty International. Om 10 uur werd door burgemeester Carol van Eert, het startsein geven door de eerste brief te schrijven.

Dit jaar schrijven de deelnemers voor tien vrouwelijke activisten. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. We schrijven onder anderen voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actie voerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

Inmiddels is het een goede maar nog steeds noodzakelijke traditie geworden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te schrijven op zaterdag 8 december tussen 10:00 en 16:00 uur in de gastvrije boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 te Velp.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

gallery
131341
Dit jaar schrijven de deelnemers voor tien vrouwelijke activisten
VELP – Bij boekhandel Jansen & de Feijter is zaterdag 8 december gestart met Write
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/131341/burgemeester-carol-eert-start-write-for-rights-wereldwijde-schrijfactie-amnesty-international/
2018-12-08T13:07:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/12/08130509/Write-For-Rights-Amnesty-International-2018-5.jpg
Amnesty International, Amnesty International Velp/Rozendaal, rheden.nieuws.nl, Write For Rights
Foto's, Nieuws