Veelzijdige Kerstmarkt in Spankeren

SPANKEREN – Op zaterdag 15 december is er een sfeervolle kerstmarkt in en om de Dorpskerk aan het Kerkplantsoen in Spankeren. De markt zal kleinschaliger zijn dan vorige jaren maar zeker zo gezellig!

Voor de kerk staat de Midwinterhoorngroep uit Doesburg. Zij demonstreren hoe je zo’n hoorn zelf maakt. Zij blazen op deze hoorns vanaf verschillende plekken in het dorp. Het geluid is een klagende, weemoedige klank die wel vijf tot acht kilometer ver te horen is.

Leerlingen van Het Rhedens De Tender staan ook buiten met een kraam vol zelfgemaakte creaties. En vergeet vooral de schapen niet te aaien!

Na het succes van vorig jaar treedt ook deze kerstmarkt Het Dierens Mannenkoor weer op. Zij brengen liederen die passen bij de tijd van het jaar. Hun optreden staat gepland in de kerk om ongeveer 14.30 uur.

In de kerk is het lekker warm en je vindt er verschillende kramen met vele soorten van creativiteit op kerstgebied. Bijvoorbeeld wol, kaarsenstandaards, houten sculpturen en curiosa. De kerststukken, kerstkransen en graftakken staan bekend om hun exclusiviteit en worden door een aantal deskundige bloembindsters gemaakt. Deze kunnen ook besteld worden via de website.

De Imkervereniging uit Dieren heeft een stand en er is een wilgenvechter. Deze kun je ook aan het werk zien. De wilgentenen manden, vogelhuisjes en kransen zijn dan ook te koop. Natuurlijk is er binnen koffie, thee, chocolademelk met gebak en glühwein!!

De Stichting Dorpskerk nodigt iedereen uit eens over de drempel van dit oude gebouw te komen en te genieten van de kerstsfeer, de mooie muziek en de ontmoeting.

De Kerk is open tussen 11.00 en 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen