Huisartsenposten in regio Arnhem hebben nieuwe visiteauto’s

Foto: Onze Huisartsen

REGIO – Op woensdag 19 december, heeft Eric Scheppink, directeur van Onze Huisartsen, de sleutels van 4 nieuwe visiteauto’s voor de huisartsenposten in ontvangst genomen. De nieuwe Volvo’s vervangen de huidige auto’s en zijn uitgerust met alle benodigde apparatuur.

In spoedgevallen is het van belang dat de huisarts snel ter plaatse is en medische hulp kan bieden. Een dienstauto met medische uitrusting en een goed opgeleide chauffeur zijn daarbij onmisbaar.

Zuurstof, AED en medicijnen

De huisartsendienst regio Arnhem beschikt over felgele visiteauto’s’ met striping. Deze auto’s worden ingezet om patiënten te bezoeken, die om medische redenen niet naar de huisartsenpost kunnen komen. De auto’s zijn uitgerust met professionele medische apparatuur, zoals zuurstof, AED (automatische externe defibrillator) en een uitgebreide verzameling medicamenten. Zo kan de arts deskundig acute hulp verlenen.

Een goed opgeleide chauffeur

Met de overhandiging is tevens de samenwerking met Meditaxi opnieuw voor 4 jaar bekrachtigd. Meditaxi is gespecialiseerd in het vervoer en de assistentie van de visiterende huisarts.

Samen goed helpen

Het team van de huisartsenpost bestaat uit huisartsen, triagisten, physician, assistenten en chauffeurs. Samen zorgen ze er voor dat mensen, die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed medische hulp nodig hebben, goed worden geholpen.

Eerst bellen

Mocht u buiten kantoortijden met spoed een huisarts nodig hebben, bel dan altijd eerst met de huisartsenpost via het centrale nummer 0900-1598. De triagist die u aan de telefoon krijgt stelt vragen en bepaalt hoe dringend de zorgvraag is. Ze noteert uw gegevens en geeft advies. Als het nodig is, maakt zij een afspraak bij één van de huisartsenposten. Ook kan zij een visite van de dienstdoende huisarts inplannen of de huisarts vragen u terug te bellen.

Bijschrift bij de kopfoto: Mels van der Velden, dealer manager bij Volvo Scholten overhandigd de sleutels van de nieuwe visiteauto’s voor de huisartsenposten aan Eric Scheppink, directeur Onze Huisartsen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden