Voetgangersbrug station Dieren heet voortaan Hoge Juffer

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – De nieuwe voetgangersbrug bij station Dieren heeft een naam gekregen: Hoge Juffer. De voetgangersbrug had nog geen naam, daarom vroeg gemeente Rheden inwoners te stemmen op hun favoriete naam. Het meeste enthousiasme was er voor Hoge Juffer, de brug krijgt daarom deze naam.

Eerder selecteerde een paar omwonenden drie namen: Hoge Juffer, Stationsbrug en Prinsenbrug. Hierna kon via de website van de gemeente en een antwoordkaart in de Regiobode gestemd worden.

Een hele tijd liep Stationsbrug voorop in de peilingen, maar deze naam eindigde met 986 stemmen uiteindelijk op de tweede plaats. 377 mensen kozen voor Prinsenbrug. 2.978 mensen brachten hun stem uit. 1.615 hiervan gingen naar Hoge Juffer.

Hoge Juffer verwijst naar Lange Juffer; een van de langste lanen en meest drukbezochte routes op de Veluwe en door zijn hoogte een hele klim. Vanaf de voetgangersbrug is er zicht op een deel ervan.

Begin 2019 bevestigt wethouder Dorus Klomberg samen met omwonenden de nieuwe naam op de brug.

De voetgangersbrug maakt onderdeel uit van Traverse Dieren. Traverse Dieren zorgt voor een betere doorstroming en een veilige stationsomgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen