Veilig en feestelijk het nieuwe jaar in

Foto: Creative Commons

De gemeente Rheden heeft samen met partners zoals politie, brandweer, toezichthouders en jongerenwerk afspraken gemaakt om de overlast en schade rondom oud en nieuw te beperken. Zodat de jaarwisseling een leuk feest kan zijn en kan blijven.

Voorbereidingen

De gemeente verwijdert losse materialen en sluit ruim voor oudejaarsdag afvalbakken en hondenpoepbakken af. Schoolbesturen hebben een brief gekregen van de gemeente met tips en met de vraag een contactpersoon aan te wijzen die gebeld kan worden bij calamiteiten. Ook eigenaren van bouwlocaties kregen een brief met het verzoek losse en brandbare materialen op te ruimen en goed op te letten tijdens de kerstvakantie. Politie en het handhavingsteam van de gemeente houden toezicht op opslag, verkoop en gebruik van (illegaal) vuurwerk. Medewerkers van Halt gaven in november en december op scholen lessen over de gevaren van vuurwerk.

Carbidschieten

Op oudejaarsdag mag er vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken tot 02.00 uur. Carbidschieten is onder een aantal voorwaarden (zie APV artikel 2:73A) buiten de bebouwde kom toegestaan op een particulier erf tussen 10.00 en 18.00 uur.De politie en het handhavingsteam van de gemeente controleren hierop.

Vuurwerkvrije zones

Op de volgende plaatsen is het tijdens de jaarwisseling verboden vuurwerk af te steken.

  • Op openbaar toegankelijke schoolterreinen, inclusief de aangrenzende stoepen.
  • In en om de voetbalkooien.
  • Rondom de multifunctionele accommodatie Het Kasteel, Van Heeckerenstraat in Velp, inclusief het openbaar toegankelijke terrein en de aangrenzende stoep.

2018 is bijna afgelopen en dat wil zeggen dat de feestdagen er weer aan komen. Voor sommige mensen betekent dat ook het afsteken van vuurwerk maar dat is niet voor iedereen een feest. Doe het daarom zo dat anderen er geen last van hebben en dat het geen schade veroorzaakt. Zo kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het ook écht feestdagen zijn”, aldus burgemeester Carol van Eert.

Kijk voor meer informatie op www.rheden.nl/jaarwisseling

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen