Nieuwe volwassen lindebomen voor de Nordlaan en Daalhuizerweg in Velp

VELP – De gemeente Rheden is druk bezig 44 lindebomen langs de vernieuwde Nordlaan, Daalhuizerweg en Arnhemsestraatweg te planten. Vorig jaar zijn hier 50 bomen gekapt in verband met de reconstructie van deze wegen.

De plantwerkzaamheden zijn afgelopen week gestart en de Nordlaan is klaar.  Aan beide kanten heeft de gemeente in totaal 14 bomen geplant. In de Daalhuizerweg komen 25 nieuwe bomen. De lindebomen zijn afkomstig van het bedrijventerrein De Beemd in Velp, waar ze veel te dicht bij elkaar staan. Door deze grotere bomen te planten ontstaat direct weer een mooie laan.

In de berm langs de parallelweg van de Arnhemstraatweg plant de gemeente vijf nieuwe smallere lindebomen in verband met bovenleidingen van de trolleybussen. Het (her)planten van de 44 bomen duurt ongeveer twee weken.

Hinder voor verkeer

Voor het doorgaande verkeer is tijdens de plantwerkzaamheden beperkte hinder. Het verkeer wordt met borden geadviseerd een andere route te kiezen.

Einde werkzaamheden

Na de plantwerkzaamheden komt een einde aan alle werkzaamheden aan de Arnhemsestraatweg, Daalhuizerweg en de Nordlaan die in januari 2018 zijn begonnen.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden