Gemeente Rheden: ‘Meest inspirerende Global Goal Gemeente van Nederland’

Foto: Global Goal Gemeente Rheden

Gemeente Rheden ontving op vrijdag 18 januari de prijs voor de meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland. Minister Kaag van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking en de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), de heer Van Zanen, overhandigden de prijs tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VNG International.

Global Goals

De Global Goals zijn 17 doelen van de VN op gebied van duurzame ontwikkeling. De jury was lovend over de wijze waarop de gemeente Rheden dit naar haar inwoners, ondernemers en onderwijs vertaalt. In het juryrapport staat dat de gemeente Rheden zelfs wereldwijd als een ‘best practice’ kan worden gezien.

Wethouder Dorus Klomberg is blij met de prijs:

“Dit is een prachtige beloning voor iedereen die binnen onze gemeente zijn bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugdringen van ongelijkheid, een leefbare en veilige omgeving, duurzame productie en consumptie en het bestrijden van klimaatverandering.”

Uniek voorbeeld voor andere gemeenten

Sinds 2018 is de gemeentelijke organisatie volledig gebaseerd op clusters van Global Goals en kan daardoor als een uniek voorbeeld worden beschouwd. De jury gaf aan dat de gemeente Rheden nu al voldoet aan de verwachtingen van de VNG International ten aanzien van het toepassen van de Global Goals binnen de lokale overheid voor 2030!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden