Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling is leuk!

Foto:

REGIO – In 2019 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats van 25 t/m 27 januari. Het is leuk, makkelijk en u helpt de vogels.

Schrijf u nu alvast in, dan ontvangt u gratis de Special ‘Vogels voeren’. Daarbij krijgt u korting in de webshop van www.vogelbescherming.nl en ook nog eens herkenningstips en de laatste tuinvogelnieuwtjes in uw mailbox. Aanmelden kan door uw naam en e-mailadres in te vullen op de volgende webpagina: https://www.tuinvogeltelling.nl/meedoen

Hoe werkt het

De Nationale Tuinvogeltelling wordt sinds 2001 georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Uw vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen:

  1. Tel op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon (hieronder vindt u meer informatie over een ‘balkontelling’). Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. (Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt en vanaf vrijdag 25 januari hun telling doorgeven.)
  2. Noteer alle waarnemingen van een soort in uw tuin of op uw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loopt u het risico dezelfde vogel dubbel te tellen. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk hebt gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen.*
  3. Uw telling geeft u op vrijdag 25, zaterdag 26 of zondag 27 januari 2019 gemakkelijk door via de app Tuinvogels of via deze website. Op dat moment staat het telformulier voor u klaar. Het wijst zich vanzelf!

(Tip: zitten er veel vogels tegelijk op de voederplank of silo? Maak een foto met uw smartphone en u kunt na uw half uurtje tellen rustig controleren hoeveel vogels u zag.)

(Tekst gaat verder onder het filmpje)

Met uw aanmelding krijgt u:

  • Gratis de Tuinvogeltelling Special ‘Vogels voeren’ in uw u mailbox;
  • 15% korting op vogelvoer, voersystemen en nestkasten in de webshop van Vogelbescherming. Bent u lid van Vogelbescherming? Dan werkt uw Tuinvogeltelling actiekorting bovenop uw ledenkorting;
  • Een gratis digitale nieuwsbrief met leuke herkenningstips, aanbiedingen, een quiz en alle laatste nieuwtjes over tuinvogels en de telling (maximaal 10 e-mails over de Nationale Tuinvogeltelling per kalenderjaar);
  • De mogelijkheid om uw ingestuurde telling later terug te zien, zowel via de website als via de app Tuinvogels.
  • U kunt altijd meedoen aan de Tuinvogeltelling door in het weekend van de telling het telformulier in te vullen, zonder vooraf in te schrijven.

Kijk voor meer informatie ook op:

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden