Word imker en start met de basiscursus bijenhouden!

Foto:

DIEREN – Op zaterdagochtend 16 februari start de beginnerscursus imkeren van de Dierense imkersvereniging De Immenhof. De cursus duurt ongeveer twaalf zaterdagen, verspreid over het seizoen.

Deelname kost €125. Daarnaast zult u nog een imkerjack en handschoenen moeten aanschaffen. Na één seizoen heeft u de basiskennis in huis om zelf verder te kunnen met deze fascinerende natuursport.

De eerste bijeenkomst zal vooral praktisch en organisatorisch van aard zijn, maar als in maart de bijen weer gaan vliegen, dan gaan de deelnemers echt beginnen. Tot aan de zwermtijd krijgt u te zien hoe de nesten groeien en hoe de honingvoorraad toeneemt.

Begin mei volgt de zwermtijd, de spannendste tijd van het jaar. Dan moeten de jonge koninginnen nieuwe nesten gaan beginnen voor het volgende seizoen en als het weer meewerkt, dan kunnen we begin augustus wat bijenkasten op de heide zetten.

De Dierense imkers hopen op veel belangstelling. Bovendien hopen ze dat ze aan deze cursus enige nieuwe leden zullen overhouden.

De lessen vinden plaats in het verenigingsgebouw langs de bosrand, aan de Goudakkerstraat 46 in Dieren. De bijenstal staat er pal naast.

Kijk voor meer informatie op: https://www.bijenhouders.nl/cursussen/basiscursus of bel met Bart de Coo: 0313-427922 of mail: [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden