Vincent Riemersma uit Ellecom wint prestigieuze prijs in Lausanne

Foto: Vincent Riemersma

LAUSANNE – Een foto die Vincent Riemersma uit Ellecom, vorig jaar maakte van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk, is maandagavond 21 januari in Lausanne bekroond tijdens de AIPS Sport Media Awards. De foto van Vincent ‘Skating shadows’ werd uitgekozen tot de beste in de categorie (er zijn er 8!) ‘Sport Action’.

National Geografic Camels - Youtube

Dronefoto

Skating Shadows is geïnspireerd op de wereldberoemde kameelfoto van National Geographic en werd gemaakt tijdens de Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Marathonschaatsen, ook wel gezien als de Alternatieve Elfstedentocht. Vincent Riemersma vloog met zijn drone voor een overzichtsfoto boven het natuurlijke ijs van Weissensee in Oostenrijk. Toen zijn aandacht werd getrokken door de vormen en de hoek van de schaduwen van een grote groep schaatsers.

Unieke foto

Vincent had gelijk in de gaten dat hij deze kans niet mocht missen en maakte een aantal foto’s met de camera die onder zijn drone hangt. Bij de tweede foto wist hij al de perfecte compositie en vormen te krijgen en wist meteen dat dit een unieke foto was. Vooral ook omdat het weer rond en boven de Weissensee kraakhelder was, meestal is het bedekt met wolken.

Kijk voor de winnende foto in hoge resolutie op: https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland

Over de AIPS Sport Media Awards

De AIPS Sport Media Awards zijn de hoogste internationale onderscheidingen in de sportmediabranche. De Awards, momenteel in hun eerste editie, bieden erkenning aan de allerbeste sportvertellers op alle mediaplatformen, van fotografie tot video, van print tot digitaal, van podcasts tot sportblogs.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen