Lezing ‘Spiritualiteit in de Vrijmetselarij’ bij De Sprang Velp

Foto: De Sprang Velp

VELP – Wie Velp verlaat en richting Arnhem rijdt zal vlak voor Viaduct Bronbeek, waar de A12 overheen loopt, een bord zien staan. Met daarop een huisnummer omringt door een passer en winkelhaak.

Waar staan deze symbolen voor, vraagt u zich misschien af? Het antwoord is dat dit een loge is van de Vrijmetselaars.

De Vrijmetselarij is een Broederschap dat staat voor geestelijke en maatschappelijke ontwikkeling. Maar er heerst ook veel mysterie rond dit geheimzinnige broederschap, iets dat door de leden zelf, met veel plezier, in stand wordt gehouden. Want wat is er leuk aan geheimen als iedereen ze weet?

Toch worden de deuren van de Velpse Vrijmetselaarsloge, geregeld geopend voor geïnteresseerden. Zoals op de jaarlijkse Open Monumentendagen (dit jaar op 14 en 15 september).

Wie echter niet zo lang kan wachten, en nu al meer wilt weten van dit eeuwen oude gezelschap kan op zondag 17 februari 2019 deelnemen aan de lezing ‘Spiritualiteit in de Vrijmetselarij’. De lezing wordt gegeven door Karel Musch, die een boek schreef over dit onderwerp. ( De Verborgen Spiritualiteit van de Vrijmetselarij’ ISBN: 978-94-633-8276-2)

De lezing begint om 10:30 uur, in Centrum De Sprang, Doctor Fabiusstraat 17 in Velp. Entree: € 8,00. Meet informatie: www.vrijzinnigenvelp.nl.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden