Ook Rheden heeft nu een BIZ

RHEDEN – Op 1 februari 2019 om 11.00 uur vond de officiële bekendmaking van de uitslag ‘draagvlakmeting BIZ Centrum Rheden’ in Het Wapen van Rheden plaats. Rheden heeft vanaf vandaag ook een BIZ. Met het instellen van een BIZ hopen de ondernemers het winkelgebied structureel te verbeteren waardoor het dorp Rheden aantrekkelijker wordt voor inwoners, bezoekers (klanten) en ondernemers.

In het Wapen van Rheden waar de officiële bekendmaking plaats vond, waren alle initiatiefnemers aanwezig, van gemeente Rheden was wethouder Ronald Haverkamp aanwezig samen met Rachid Haouli (Beleidsmedewerker economie) die vanuit de gemeente betrokken waren bij de vorming van BIZ Rheden (BedrijvenInvesteringsZone).

Ronald Haverkamp vertelde alvorens de uitslag van de draagvlakmeting bekend te maken, wat er op dit moment allemaal speelt in en om het dorp Rheden. Zoals het project ‘De Zuidflank’ wat vanaf Hotel de Roskam tot aan de afslag van de A348 in Rheden vormgegeven wordt, het Rivierklimaatpark dat moet zorgen voor meer ruimte voor de IJssel. De mogelijke komst van een loop-/fietsbrug die Rheden moet verbinden met Lathum, een uitkijktoren, een open sportparkvoorziening, de komst van een transferium en niet te vergeten de sloop van Rhederhof en daarmee de komst van nieuwe woningen. Ook zijn er plannen om de oude apotheek bij Strijland een mooier aanzien te geven.

Haverkamp prees de ondernemersvereniging ORDS en bedankte alle initiatiefnemers voor hun inzet in aanloop naar de BIZ. Zij kregen allen een bierpakket van Brouwerij Romondt uit Dieren. Vervolgens werd de uitslag bekend gemaakt door het onthullen van een bord waarop de uitslag van de draagvlakmeting stond.

“Ik ben erg blij met deze positieve uitslag. Een bedrijveninvesteringszone draagt zeker bij aan een aantrekkelijk en levendig winkelgebied in Rheden. Dat is fijn voor ondernemers maar zeker ook voor onze inwoners en toeristen. Samen met onder andere de ontwikkelingen rond de Zuidflank krijgt heel Rheden op deze manier een extra impuls.” 

Draagvlakmeting

De draagvlakmeting heeft plaatsgevonden van 7 januari 2019 tot en met 25 januari 2019. De gemeenteraad heeft in december 2019 een besluit genomen over de verordening BIZ centrum Rheden. Voorwaarde voor het instellen van een BIZ is dat de helft van de ondernemers meedoet aan de draagvlakmeting en dat 2/3 daarvan akkoord gaat met het instellen van een BIZ. Het aantal uitgebrachte stemmen bedroeg 31 (72% van het totaal aantal ondernemers), het aantal voorstemmers bedroeg 25 (81%). Het aantal tegenstemmers bedroeg 6 (19%). Dit is ruim genoeg voor het starten van een BIZ in Rheden. Gemeente Rheden heeft nu drie bedrijveninvesteringszones, Dieren is al gestart met de tweede 5 jaar (iedere 5 jaar dient er een draagvlakmeting plaats te vinden) en in Velp is de BIZ in 2016 gestart.

Bedrijveninvesteringszone

Een bedrijveninvesteringszone maakt het mogelijk dat ondernemers gezamenlijk investeringen doen in hun gebied, waar alle ondernemers aan mee betalen. De Ondernemersvereniging Ondernemend Rheden De Steeg (ORDS) heeft hiervoor het initiatief genomen. Nu de BIZ een feit is zal de commissie ‘Centrumgebied Rheden’ van de ORDS op zoek gaan naar bestuursleden om daar het bestuur van de BIZ mee te vormen.

Straten/ondernemingen die binnen het BIZ-gebied vallen:

  • Het winkelgedeelte van de Groenestraat
  • Een deel Dorpsstraat
  • Een deel Veerweg
  • Een stukje Oranjeweg
  • Een deel van de Schoolweg
  • Een stukje Mr. B. van Leeuwenplein (Ons Huis)

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden