De Nieuwe Ruimte introduceert een uniek kunst initiatief: Locker Kunst

Foto: Richard Heijnen

VELP – Op zondag 3 februari 2019 vond in De Nieuwe Ruimte de opening plaats van een uniek kunst initiatief: Locker Kunst.

In een volgende stap om de voormalige bibliotheek aan de parkeerplaats Den Heuvel om te toveren tot een broeiplek voor lokale kunstenaars onthulde kunstenaar Ab Marte op zondag 3 februari een nieuw, en uniek, project.

Om het donkere gat, dat de ruimte vanaf de buitenkant lang leek, interessanter te maken voor passanten ontstond het plan om voor de grote ramen een vitrine te plaatsen. De vitrines bleken echter allemaal saaie glazen dingen te zijn. Zo ontstond het idee om eens te gaan zoeken in de oude inboedel van de bibliotheek.

Hier kwamen acht oude lockers uit tevoorschijn. Deze zijn door enkele handige kunstenaars omgetoverd tot vitrine’s. Lockers, met ‘ck’, maar nu lokkertjes om mensen naar binnen te lokken, met betaalbare kleine stukjes kunst.

Maar denk niet dat het daarom om kleine knutselwerkjes gaat, die ergens uit een hoek van een atelier tevoorschijn zijn gehaald, of dat deze voor een rommelmarktprijs worden verkocht. Het gaat om volwaardige kunst door gerenommeerde kunstenaars, maar dan van een wat kleiner formaat.

De Nieuwe Ruimte is open op zaterdag of zondag, van 12:00 tot 17:00 uur.
De Lockers zijn echter dag en nacht verlicht en vanaf de buitenkant te bezichtigen. Mocht u interesse hebben in een van deze kunstwerkjes wees er snel bij, want voor opening was al één van de werkjes verkocht. Maar gelukkig zullen er steeds weer andere stukjes kunst voor in de plaats komen.

Locker kunst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen