Heidewerkdag Rozendaalse Veld

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP/ROZENDAAL – De Geërfden van Velp en de gemeente Rheden organiseren jaarlijks de Heidewerkdag om het mooie heideveld op het Rozendaalse Veld te behouden.

De heidewerkdag vindt plaats op zaterdag 23 februari 2019 van 9.00 tot 12.30 uur. Er wordt verzameld op de parkeerplaats van het hondenlosloopgebied ten zuiden van het Rozendaalse Veld (Kluizenaarsweg).

Veel mensen genieten van het Rozendaalse Veld door er bijvoorbeeld hard te lopen, te wandelen met of zonder hond of een bijenkast te plaatsen. Daarom is het belangrijk dat dit heideveld in stand blijft.

Daarom roepen De Geërfden en de gemeente mensen op om te komen helpen op de ochtend van 23 februari. Na afloop is er heerlijke erwtensoep voor iedereen. Trek stevige schoenen en eventueel regenkleding aan. Neem werkhandschoenen mee en als het kan ook een scherpe snoeitang of takkenschaar.

Bij gladheid wordt de kluizenaarsweg afgesloten en gaat de werkdag niet door. Updates zijn te vinden op Facebook en Twitter (@gemeenteRheden). Voor vragen over deze heidewerkdag kunnen mensen contact opnemen met de gemeente Rheden via het emailadres [email protected] of met het telefoonteam van de gemeente Rheden via (026) 49 76 911 (tijdens kantooruren).

Heidewerkgroep

Er bestaat ook een vrijwilligersgroep die zich het hele jaar inzet op de heide. Deze groep werkt eenmaal per twee weken op dinsdagochtend. Zij kunnen nieuwe leden goed gebruiken. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een ochtend komen en ervaren hoe het is. Daarvoor kunnen zij ook contact opnemen met de gemeente Rheden.

Wethouder Marc Budel

“Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om dit mooie heideveld te behouden. Samen met tientallen vrijwilligers halen we op deze dag struiken en jonge boompjes weg. Een leuk en gezonde activiteit voor jong en oud”, aldus wethouder Natuur en Landschap Marc Budel

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden