Film ‘Moonlight’ in de Dorpskerk van Rheden

Foto: Moonlight

RHEDEN – Op vrijdag 22 februari kan de film ‘Moonlight’ worden gekeken in de Dorpskerk van Rheden. Deze film heeft talloze nominaties in de wacht gesleept en er daarvan veel verzilverd, waaronder een Oscar en een Golden Globe voor beste film.

Moonlight

De film gaat over drie fases uit het leven van Chiron, een homoseksuele zwarte jongen die opgroeit in één van de ruigste buurten van Miami. We zien hem als kind, tiener en volwassene worstelen met zijn geaardheid, zijn mannelijkheid en zijn drugsverslaafde moeder. De introverte jongeman heeft het moeilijk een plaats in de wereld te vinden en alleen zijn vriend Kevin biedt hem enige troost. Enig rolmodel in zijn jonge leven is de man die zich uiteindelijk over hem ontfermt: drugsdealer Juan.

Aangrijpend en prachtig gefilmd portret, waarin de aanwezigen niet alleen kennismaken met een zeldzaam complex personage, maar ook met een wereld die we zelden tot nooit (in de bioscoop) zien. Voor de acteurs in deze film is op scholen en bij acteercursussen naar lokale talenten gezocht. Met Naomie Harris, André Holland en Mahershala Ali zijn drie bekende acteurs aan de cast toegevoegd.

Iedereen is van harte welkom, een kop koffie of thee met een koekje staat voor u klaar. Vrijdag 22 februari 2019, Dorpskerk 20.15 uur, toegang gratis.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden