Adopteer een lammetje bij de Rhedense schaapskudde

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Bij de Rhedense schaapskudde zijn inmiddels al meer dan 100 lammetjes geboren. De lammetjes zijn te bezichtigen bij de kooi. Vanaf 22 februari 2019 zijn we weer open voor adopties.

Adopteer een lammetje

Adopteer voor € 25,00 een lammetje. Je ontvangt een geboortekaartje met een door jou gekozen naam. Je bent tijdens de lammerperiode welkom bij de kooi om het lammetje te aaien.

Openingstijden voor adopties:

  • Februari (vanaf vrijdag 22-2) en maart; dagelijks van 13.30 tot 16.30 uur
  • April; woensdag, zaterdag en zondag  van 13.30 tot 16.30 uur

De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 31 maart 2019

Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol en veel meer. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Om de lammetjes niet te overbelasten, kan dat alleen op vertoning van het op lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje. 

Gedurende de dag zijn er een aantal demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bedrag is er de gelegenheid om vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden te worden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen